07 Mayıs 2025 Çarşamba   

Cemil SAĞLAM / Gazeteci Yazar / Basın Tribünü

ÜÇÜNCÜKEZ ATİLA AYDINER

 

ATİLA BAŞKAN 3’NCÜ KEZ BAYRAMPAŞA’DA KOLTUĞA OTURDU
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Atila Aydıner 80 bin 719 oy alarak %49.29’la üçüncü kez Bayrampaşa’da Belediye Başkanı oldu.
Millet İttifakı adayı Remzi Albayrak 72 bin 998 oy alarak %44.57 ile ikinci sırayı aldı.
Saadet Partisi adayı İsmail Acar ise 4 bin 645 oy alarak %2.84 ile üçüncü oldu.
BBP’den Mehmet Ceylan ise 1.948 oy alarak %1.19 ile dördüncü sırada yer aldı.
İLÇE GENEL MECLİSİ’NDE OY DAĞILIMI İSE ŞÖYLE
Cumhur İttifakı 81.789 oy alarak %50.05 ile Belediye Meclisine 18+4 meclis üyesi gönderdi.
1-Can Gökhan Balekoğlu, 2-Ahmet Tüfekçi, 3-İlknur Kovaç Bayraktar, 4-Ozan Karadeniz, 5-Fatih Eren, 6-Sedat Konuk, 7-Ali Hacınoğmanoğlu, 8-Gülşen Kadeş, 9-Tarık Buğra Özgecan, 10-Mehmet Çakır, 11-Münir Dinler, 12-Ali Osman Çalışkan, 13-Ceyhun Çalışkan, 14-Hasan Karakurt, 15-Nilüfer Güleryüz, 16-Kenan Bıçak, 17-Bekir Güneş, 18-Mustafa Beşkardeş.
Kontenjan
1-Abdül Naser Şimşek, 2-Recep Kurtuluş, 3-Tolga Güneş, 4-Hamza Karamustafa.
Can Gökhan Balekoğlu, Ahmet Tüfekçi, İlknur Kovaç Bayraktar ve Abdül Naser Şimşek, Bayrampaşa’yı İBB Meclisi’nde temsil edecek.
Millet İttifakı 69.833 oy alarak %42.73 ile Belediye Meclisine 15 meclis üyesi gönderdi.
1-Abdül Fettah Dindar, 2-Kadri Sancaktar, 3-Tufan Babar, 4-Bahri Beşkardeş, 5-Ahmet Çapık, 6-Atilla Özen, 7-Gökhan Dal, 8-Ömer Faruk Parmak, 9-Fatoş Serin, 10-Yalçın Kaya, 11-İbrahim Bulut, 12-Nesrin Özmen, 13-Murat Aytekin, 14-Çetin Tüfekçi, 15-Nihat Terzi.
Abdül Fettah Dindar, Kadri Sancaktar ve Tufan Babar, Bayrampaşa’yı İBB Meclis Üyeliğinde temsil edecek.
***
YALNIZ KURT TARIK BUĞRA ÖZGECAN
Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti listesinden Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Tarık Buğra Özgecan, istifa ederek, MHP’ye döndü.
Tarık Buğra Özgecan’ın istifa etmesiyle Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin meclis üyesi sayısı 21 üyeye düştü. 
Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti adına CHP listesinden Bayrampaşa Belediye Meclisi’ne seçilen Tufan Babar, Ömer Faruk Parmak ve Murat Aytekin ise henüz istifa etmediler. 
Bu üç üyenin de CHP’den istifa ederek yeniden İYİ Parti’ye katılmaları halinde Bayrampaşa Belediye Meclisi tarihinde ilk kez 4 partili bir meclis halini alacak.
Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyeleri dağılımı şöyle:
AK Parti   21 Üye
CHP             15 Üye
MHP            1 Üye 
***
BAYRAMPAŞA’NIN TEK ŞAMPİYONU TEKNİKSPOR
Bayrampaşa’yı Süper Amatör’de Bayrampaşa Tunaspor, Altıntepsispor, Kartaltepespor, Yıldırımbosna ve İstanbul Bafraspor olmak üzere 5 takım temsil etti.
Bayrampaşa’yı 1. Amatör’de de Bayrampaşa Demirspor, Çankırı Marufspor, Teknikspor, Teraziderespor ve Sağmalcılarspor olmak üzere yine 5 takım temsil etti.
Bayrampaşa’yı Süper Amatör ve 1. Amatör’de 10 takım temsil edeken, aralarından bir tek Teknikspor şampiyon olarak gururumuz oldu. 
Tarihinde ilk kez yer alacağı Süper Amatör’de Teknikspor’a başarılar diliyorum...
***
BAYRAMPAŞASPOR AVERAJLA KALABİLİR!
2.Lig Beyaz Grup’ta yer alan Bayrampaşaspor, son 3 haftaya girilirken, son maçında deplasmanda Uşakspor ile 0-0 berabere kalarak büyük fırsat tepti. 
Bayrampaşaspor’un kalan 3 maçı şöyle:
Bayrampaşa kendi evinde Manisaspor’u konuk edecek. 
Kırmızı-yeşilliler deplasmanda Sakaryaspor’a gidecek.
Bayrampaşa son maçında kendi sahasında Amed’i ağırlayacak.
Bayrampaşaspor şu an 27 puanla 16. sırada yer alıyor.
*
Ankara Demirspor’un kalan 3 maçı ise şöyle:
Başkent ekibi deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşacak.
Ankara Demirspor kendi evinde Niğde Anadolu’yu ağırlayacak.
Ankara temsilcisi son hafta ise İnegöl deplasmanına gidecek.
Ankara Demirspor şu an 27 puanla 15. sırada ve +1 averajla Bayrampaşa’nın üstünde.
*
Bayrampaşaspor ve Ankara Demirspor’un hemen üzerinde yer alan Hacettepespor’un ise kalan 3 maçı şöyle:
Hacettepespor, Keçiörengücü deplasmanına gidecek.
Başkent ekibi, kendi evinde Sarıyer’i ağırlayacak.
Hacettepespor, son hafta ise Niğde Anadolu ile deplasmanda mücadele edecek.
Hacettepespor şuan 31 puanla 14. sırada yer alıyor.
 Grupta Gaziantep ve Manisa’nın düşmesi haftalar öncesinden belli olmuştu. 3. düşecek takım olarak Bayrampaşaspor ile Ankara Demirspor’dan biri görülüyor. Bana göre iki takım rekabeti son haftaya kadar kıran kırana gider ve düşen takımı averaj belirler. Bayrampaşaspor’da oyuncular işin ciddiyetini kavrayabilirse ligde kalır...
***
NİHAYET KAVŞAK YAPILDI!
Bayrampaşa’nın merkezindeki trafik çilesi malum. Trafiği rahatlatmak için Çizmeci İş Merkezi’nin bulunduğu ışıklardan, Aksaray ve Forum İstanbul istikametine kavşak yapılarak geçiş verildi. Bu kavşağın yapımı bu kadar çok mu zordu da bunca zaman beklenildi?
***
BERAT KARDEŞİMİ TEBRİK EDİYORUM
Kızılay Bayrampaşa Şubesi’nin başkanı, yönetimi ve gençlik kolları pırıl pırıl arkadaşlardan oluşuyor. Kızılay Bayrampaşa Şubesi Gençlik Kolları Başkanlığını yapan Berat Akova kardeşim, İstanbul’daki 39 ilçenin bağlı olduğu Kızılay’ın İstanbul Gençlik Kolları Başkanı oldu. Bu mukaddes davada Allah yar ve yardımcısı olsun...

***
İLGİNÇ BİLGİLER
• Futbol oyuncularının çoğu, bir maç sırasında ortalama 11 kilometre koşar.
 Yalnızca tavşanlar ve papağanlar, kafalarını çevirmeden arkalarını görebilirler.
 Her hapşırıkta, beyin hücrelerinin bir kısmı ölür.
 Kalbin yeri dolayısıyla sol akciğer, sağdakinden daha küçüktür.
 Gülmek, stres hormonunu azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 6 yaşındaki bir çocuk günde ortalama 300 kez gülerken, yetişkinler yalnızca 15-100 kez gülerler.
 Soğan doğrarken sakız çiğ-nerseniz ağlamazsınız.
 Hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı aynı anda asla kapamayın; gözleriniz yerinden çı-kabilir.
 Madison’daki bir matematik öğretmeninin sahip olduğu dünyanın en zeki domuzu çarpım tablosunu 12'lere kadar ezberlemişti.
 Hayatınızın yaklaşık 6’da 1’i çarşamba günlerinde geçer.
 Her gün 12 yeni doğan bebek yanlış aileye veriliyor.

Tarih: 22 Nisan 2019 Pazartesi    Hit: 1543




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol