03 Mayıs 2024 Cuma   

ÖĞRETMENLER ÇADIR DİKİYOR

ÖĞRETMENLER ÇADIR DİKİYOR
 

Kahramanmaraş'ta merkezli 10 ili etkileyen depremde evlerini kaybeden depremzedeler için meslek liselerinin ihtiyaca göre çalışmaları sürüyor. Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri de depremzedeler için çadır üretiyor.
Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Öğretmenleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çadır üretiyor.

YELENLİBAĞ: 9 ÖĞRETMEN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Gülfem Yelenlibağ, “Okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizle beraber depremin ilk anından itibaren Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği ile okulumuzda çalışmalara başladık. Akabinde çadır kumaşlarımızın tedarik edilmesiyle çadır üretimine başladık. İlk çadırı kuran okuluz. Öğretmenlerimiz profesyonel bir ekip. Moda tasarımı teknolojileri alanının öğretmenleri. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar okulumuzda çadır üretimi gerçekleştirmekteler. Depremzedelere bir nebzede olsa mesleki ve teknik olarak bir faydamız dokunduysa ne mutlu bize. Çadır atölyemizde 9 öğretmenimiz gece-gündüzlü vardiyalı olarak çalışıyorlar. Öğrencilerimizde kumaşların kesimi, taşınmasında bize destek oluyorlar. Her zaman buradalar, yanımızdalar. Okulumuzun diğer öğretmenleri de bize her zaman destekçiler” diye konuştu.

AFAD STANDARTLARINA UYGUN ÜRETİLİYOR
Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarımı ve teknolojileri alanı öğretmeni Deniz Erdoğdu ise çadır üretiminde AFAD ve Kızılay’a uyarak ilerlediklerini ifade ederek; “Depremin ilk anından itibaren okulumuz olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle organize olduk. Uyku tulumu, battaniye, bere, şal gibi ürünler yaptık. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün almış olduğu kararlar istikametinde bize sağlamış oldukları malzemeler ile çadır üretimine başladık. Günlük 10 çadır üretimine ulaştık. Kızılay’ın kullandığı, soğuğu geçirmeyen aynı zamanda su geçirmeyen özel alaşımlı çadır kumaşlarını kullanıyoruz. Yüksekliği 2 buçuk metre, uzunluğu 3 metre 10 santimetre, genişliği de 3 metre civarında. Yaklaşık 11 metrekarelik bir barınma alanı ortaya çıkıyor” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇADIR ÜRETİMİNDE
Okulun güvenlik görevlisi Nurcan Özdemir de dikiş makinesi kullanmayı bildiği için okulda gönüllü olarak çalışanlar arasında olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Bir yıldır okulun güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Daha önce tekstil işindeydim ve dikiş konusunda tecrübeliyim. Depremin ardından okulumuzda çadır üretimi yapılacağını duyunca koştum geldim ve sabahtan gelip geç saatlere kadar çalışıyorum."

'BİR İŞİN UCUNDAN TUTMAK İÇİN BURADAYIM'
Aynı okulda öğrenci olan 14 yaşındaki Hayrunnisa Açıkça ise dikiş bilgisi olmasa da yardım edebilmek için gönüllü olarak ekibe katılanlardan. Yiyecek içecek hizmetleri alanında 9’uncu sınıf öğrencisi olan Açıkça “Öğretmenlerimizle birlikte ilk günden itibaren atkı, bere, battaniye üretimi yaptık. Şimdi de Çadır için çalışıyoruz. Ben çadır üretimine dair hiçbir şey bilmiyorum ama bir işin ucundan tutmak için buradayım. Depremzedeler için çalışan öğretmenlerime destek oluyorum” dedi.

İSTANBUL’DA KONTEYNER ÜRETEN MESLEK LİSELERİ
Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin dışında bazı meslek liseleri de konteyner üretimi için çalışıyor. Şişli Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üsküdar Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki gönüllü öğretmenler de depremzedelere barınma alanı sağlamak için emek harcıyor.

Tarih: 20 Şubat 2023 Pazartesi    Hit: 1489

Fotoğraflar
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol