09 Kasım 2025 Pazar   

HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYATTIR

HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYATTIR
 

Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında, farkındalık etkinliği düzenlendi.
Hastane bahçesinde kurulan çadırda hastaneye gelen vatandaşlara organ bağışının önemini anlatan broşürler dağıtıldı ve organ bağışının hayat kurtaran gücü bir kez daha vurgulandı. Ayrıca vatandaşlara lokma ve çorba ikramında da bulunuldu.
Daha sonra hastanenin konferans salonunda Organ Bağışı Haftası nedeniyle konuşmalar gerçekleştirildi.
Programa Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Hut, Başhekim Yardımcısı Dr. Yılmaz Ergin, Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Oğuz Canbulat, yardımcısı Dr. Aydın Korkmaz, Bayrampaşa Devlet Hastanesi Organ Nakli Koodinatörü Asiye Özgen Çat, Bayrampaşa Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Aslan, AK Parti Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Evrensel ve AK Parti Bayrampaş Kadın Kolları Başkanı Gülay Sezer ve yönetim kurulu, hastanede görev yapan doktorlar ve sağlık personeli ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte, gerçek hayattan esinlenen bir video gösterimiyle, organ nakli bekleyen hastaların umut dolu hikayeleri paylaşıldı ve organ bağışının önemine değinildi.

HUT: 35 BİNDEN FAZLA HASTA NAKİL BEKLİYOR
Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Adnan Hut, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, "Organ bağışı, sadece bir tıbbi işlem değil, aynı zamanda büyük bir insanlık görevidir. Bir bağışımızla birden fazla hayata dokunabiliriz. Türkiye'de birçok hasta organ nakli beklerken, her birimiz bu zincirin bir parçası olmalıyız. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2025 itibarıyla 35 binden fazla hasta organ nakli sırası bekliyor. Ülkemizde organ nakillerinin % 75'i canlı vericilerden yapılırken, Avrupa'da bu oran tam tersinedir. Özellikle kadavra bağışlarının düşük olmasının başlıca nedenleri arasında yanlış bilgiler, dini endişeler ve aile onayı eksikliği yer alıyor. Unutmayalım ki her bağış bir hayat demektir" dedi.

ÇAT VE ASLAN ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Bayrampaşa Devlet Hastanesi Organ Nakli Koodinatörü Asiye Özgen Çat ise konuşmasında " Bir kişi, 7 organ ve doku bağışlayarak 8 kişiyi kurtarabilir. Bir kişi, kendi sonunu, bir başkasının başlangıcı yapabilir. 35 binden fazla hasta nakil bekliyor. Her 10 dakikada 1 kişi listeye ekleniyor. Her gün 2-3 kişi sıra beklerken hayatını kaybediyor. Organ bağışı, bir insanın hayatını kurtarabilecek en büyük iyiliklerden biridir" diyerek çağrıda bulundu.
Bayrampaşa Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Aslan da “18 yaşını dolduran bir kişi, 2 şahit huzurunda karar verir. e-Devlet, e-Nabız, aile hekimi ya da hastaneye giderek organ bağışında bulunabilir. Bu 5 dakikalık işlem, bir ömre bedel olabilir” diyerek organ bağışının önemine değindi.
Yapılan konuşmaların ardından Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Hut, desteklerinden dolayı Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Oğuz Canbulat, Bayrampaşa Devlet Hastanesi Organ Nakli Koodinatörü Asiye Özgen Çat ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Aslan’a teşekkür belgesi takdim etti.
Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Oğuz Canbulat da yaptıkları hizmetlerden dolayı Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Hut’a teşekkür belgesi verdi.
Program sonunda tüm katılımcılar gökyüzüne kalp şeklinde balonlar uçurdu.

Tarih: 07 Kasım 2025 Cuma    Hit: 1216

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol