18 Nisan 2024 Perşembe   

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ!

 

Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz. Doymaz da insan yenildiği rakibi biraz tanır da idman yapar be kardeşim. 
Hep aynı hep aynı, bu kafayla nereye varacaklar inanın anlamadım. 
Ne bir projen var ne de bir vaadin, proje yapmadıysan en azından salla! 

Gelin biraz hatırlayalım geçmişi, Neden ''Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz'' diyorum.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP, AKP karşısında resmen hezimete uğramıştı desek yanlış olmaz. 
613 sandıkta 168.542 seçmenden, 122.193 seçmen sandığa gitme iradesi göstermiş ve 117.324 seçmenin oyu geçerli sayılmıştı. 
AKP'ye 60.907 Bayrampaşalı teveccü etmiş, yani oyların %51,914'üne sahip olmuş iken, CHP'ye 14.111 Bayrampaşalı teveccüh etmiş, yani oyların %12,027'sine sahip olabilmişti.
28 Mart 2004 yerel seçiminin Bayrampaşa için özeti, tek cümle ile AKP CHP'ye 46.796 oy fark atmıştı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde, Bayrampaşa'da AKP'nin Belediye başkan adayı, 4'üncü kez Hüseyi Bürge oldu, karşısına eski DSP milletvekili Bahri Sipahi çıkmıştı. 
Bu sefer CHP, Bayrampaşa'da göçmen kökenli eski milletvekili Bahri Sipahi ile oylarını yükseltip belediyeyi devralmayı planlıyordu. 
Altı ay öncesinden sahaya inen ve oldukça da başarılı sayılabilecek bir reklam çalışması yapan Bahri Sipahi, seçime sayılı günler kala o bildik rehavete kapıldı ve belki de seçimi kazanmış iken, son on beş günde yaptığı staratejik hatalarla bir anda tepe taklak oldu. 
Hüseyin Bürge karşısında sandığa gömülü verdi adeta. 
617 sandıkta oy kullanan 188.820 seçmenin bulunduğu ilçemizde,162.321 oy geçerli sayıldı. 
Seçim bittiğinde, AKP oyların %44,461'ini yani 72.169 Bayrampaşalının oyunu alırken, CHP oyların %35,707'sine tekamül eden 57.960 Bayrampaşalının oyunu alabilmişti.
AKP ile CHP arasındaki fark, 2004 yerel seçimlerinde 46.796 oy iken, 2009 yerel seçimlerinde 14.209 seçmenin oyuna kadar inmişti. 
Yani 7105 seçmen, oyunu AKP yerine CHP'ye verse, viraj dönülecek ve 6 ay önce seçim kazanmak için CHP adına sahaya inen Bahri Sipahi, Belediye Başkanlığını Hüseyin Bürge'den almış olacaktı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Bayrampaşa'da, tez konusu olabilecek bir seçim çalışması yaşanmıştı ve kıvrak zeka bir kez daha sandıktan galibiyetle çıkmasını bildi. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise 'tarih tekerrür etti' tabir yerinde ise. 
Bu seferde CHP adayı Bahri Sipahi'nin karşısına, kurt siyasetçi Atila Aydıner çıktı AKP'den ve olan oldu yine. 
CHP hezimeti bir kez daha yaşandı Bayrampaşa'da. 
29 Mart 2009 yerel seçimlerinde 14.209 oy ile kaybeden Bahri Sipahi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, Atila Aydıner karşısında rakamlar resmi olmasa da 19.082 oy fark yedi tabiri caiz ise.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 197.412 Bayrampaşalı seçmen 633 sandıkta oy kullandı. 
AKP'den Atila Aydıner, 86.589 Bayrampaşalının oyunu alarak %50,4 oranına ulaşırken, CHP'den Bahri Sipahi 67.507 Bayrampaşalının oyunu, yani oyların sadece %39,3'ünü almayı başarabildi.

Tamam, siyasi arenada her sonuç alınabilir bunu anlarım, fakat insan bir önceki seçimde birkaç staratejik hata ile kaybedince, acaba neden kaybettik? 
Bu halk bize neden teveccüh göstermedi? 
Ben nerede hata yaptım? 
Teşkilatımın hataları nelerdir? 
Kazandık dediğimiz bir seçimi neden ve nasıl kaybettiğini insan bir masaya yatırıp değerlendirmezmi arkadaş. 
Bu değerlendirmeleri yapmadan, yani şapkayı önüne koymadan, yeniden ve ısrarla, sonucu belli bir yarışa neden girer bir insan, onuda anlamış değilim açıkçası. 
Bence bu işin tek cümlede özeti ''Yenilen pehlivan güreşe doymaz'' olacak, başka bir açıklama getiremiyorum.

Gelelim AKP'nin Bayrampaşa'da on yıllardır süregelen, artık daimi diyebileceğimiz başarı öyküsüne. 
Tabiki bu başarının bana göre gerçek mimarı, AKP'nin teşkilat yapılanması ve bunu yıllardır aynı doğrultuda başarabilmiş olan, ilçe başkanı Cemil Yıldız'dır. 
Kim ne derse desin, Cemil Yıldız ve hemen hemen her dönem yeniden oluşturduğu ilçe teşkilatı, bu daimi hale gelen başarı öyküsünün gerçek mimarlarıdır ki, bu başarı öyküsü de Siyasal Bilimler eğitimi veren üniversitelerde ders olarak okutulması gerekir.
Cemil Yıldız'ın elinde sihirli bir değnek olduğunu zannedenler yanılıyor, bu başarı yalnız ve yalnızca istikrarlı ve koordineli çalışmanın bir karşılığı. 

Eski siyasetçi olmasına karşı, ilk defa halk oyları ile seçilerek koltuğuna oturan, yeni Bayrampaşa Belediye Başkanımız Atila Aydıner'in de, bu başarıda kesinlikle büyük payı var. 
29 Mart 2009 yerel seçimlerini, Hüseyin Bürge'nin ekibinde kazanan ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, başkanını milletvekilli olarak TBMM'ne uğurladıktan sonra, meclis iradesi ile başkanlık makamına seçilerek, koltuğa oturan Atila Aydıner, kafalarda hiç ama hiç kuşku bırakmadan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, rakibi Bahri Sipahi'ye karşı ezici bir üstünlük sağlayarak, bu sefer de halk iradesiyle kazanan ve daha da güçlenmiş bir şekilde, Bayrampaşa Belediye başkanlık makamına oturmayı başardı.

Sabah namazını eda eder etmez başladığı seçim çalışmalarından daha çok, bence başkan olarak geçirdiği 21 ay süresince, Bayrampaşalıların gönlünü kazanmış Atila ağabey kazandı bu seçimi. 
Bayrampaşalılara verdiği o samimiyet duygusu ile, Bayrampaşalıların tereddütsüz bir şekilde EVET mühürünü AKP'nin üzerine bastırmayı başardı Atila ağabeyimiz.

Bu öykü burada bitmez. Belki üniversiteler tez hazırlamayacak Cemil Yıldız ve Atila Aydıner için ama ben bu köşede siz değerli okurlarıma en ince detaylarına kadar bu başarı öyküsünü anlatacağım zaman içinde.
Aynı zamanda Atila başkanın vaad ettiği projelerinin de takipçisi olacağım sizler adına. Bunun da bilinmesini isterim.

Tarih: 01 Nisan 2014 Salı    Hit: 1994




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol