26 Nisan 2024 Cuma   

2014 FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

2014 FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
 

Sultangazi Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan meclisinde 2014 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Altyapı kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler neticesinde Sultangazi’de sadece sorunlar çözüme kavuşturulmaya başlanmadı aynı zamanda ilçede büyük bir değişimi başlattık” dedi.

Sultangazi Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Av. Hacı Orhan başkanlığında toplandı.  Toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu meclisin gündemine taşındı.

Mecliste konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, altyapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa kadar bir çok alanda yatırım yapıldığını söyledi. Başkan Altunay, “Altyapı kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler neticesinde Sultangazi’de sadece sorunlar çözüme kavuşturulmaya başlanmadı aynı zamanda ilçede büyük bir değişimi başlattık” dedi. Başkan Altunay konuşmasında eğitime yönelik yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi:

“EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”

“Sultangazi Belediyesi olarak eğitime destegi aralıksız sürdürüyoruz. İlçemize 28 yeni okul binası kazandırdık. Öte yandan 2 meslek yüksekokulunu Sultangazi’ye getirebilmek için de çalışmalara başladık. Eğitim kurumlarımızın ihtiyacı olan 10’a yakın konferans salonu yaptık. Bu yıl 13 okulumuza daha yeni konferans salonu yapmayı hedefliyoruz. Öte yandan okullarımızın boya- badana ihtiyaçlarından, okul bahçelerine çocuk oyun alanlarının oluşturulması, öğrencilerimize ücretsiz defter dağıtımından sosyal etkinlikler kadar bir çok alanda desteklerimiz devam ediyor.”

“SULTANGAZİ SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GELECEK

Yapılan yatırımlarla Sultangazi’nin bir sağlık merkezi haline geleceğine dikkat çeken Başkan Altunay, “600 yataklı devlet hastanesi, İlçe Sağlık Merkezi, Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nin yapım çalışmaları devam ediyor. Bunlara ilaveten 12 olan Aile Sağlığı Merkezi sayısını 27’ye ulaştırdık” dedi.

YENİ MAHALLE HİZMET TESİSLERİ

Çevre düzenlemeleri ve yeşil alanlar konusunda da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Altunay, 6 yılda Sultangazi’ye 146 yeni park yapıldığını ifade etti.   2014 yılında 12 yeni park yapıldığını ve 16 parkın revize edildiğini belirten Başkan Altunay, mahalle hizmet tesisleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:  “Mahallelerin fiziki mekan ihtiyaçlarını karşılayan ve pazar kültürüne yeni bir vizyon getiren ‘mahalle hizmet tesisleri’ ile bir çok hizmeti halkımızın ayağına getirdik. Sultançiftliği, 50. Yıl ve İsmetpaşa Mahallelerinde sokak pazarlarını sorunsuz bir şekilde bu tesislere taşıdık. Uğur Mumcu, Esentepe, Cebeci ve Gazi Mahallerinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz mahalle hizmet tesislerinin  projelerini tamamlandık. Cumhuriyet ve Malkoçoğlu Mahallelerinde yapmayı düşündüğümüz mahalle hizmet tesislerinin arsa sorunlarını ise tamamlamak üzereyiz.”

Hükümet Konağı’nın önümüzdeki günlerde açılacağının da müjdesini veren Altunay,  ilçe emniyet müdürlüğünden vergi dairesine kadar birçok kurumun burada hizmet vereceğini söyledi.

Başkan Altunay konuşmasının son bölümünde ise sosyal projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Altunay, “Elden Ele Yardım Merkezi ve aşevlerimizle ihtiyaç sahibi halkımıza ulaşıyoruz. Biz genciyle yaşlısıyla engellisiyle bir bütünüz; insanları gözetmek köklerimizden gelen bir olgudur. Yaşlılarımız için Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi hizmet vermeye başladı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kültür merkezini ise  engellilerimiz için eğitim verecek ‘Engelliler Sarayı’ olacak.”  

Sultangazi Belediyesi’nin diğer faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler veren Başkan Altunay, muhalefet partilerinin sorularını da cevaplandırdı.  2014 yılı faaliyet raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Tarih: 12 Nisan 2015 Pazar    Hit: 1767

Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol