âOkullar Hayat Olsunâ projesinin ilk pilot uygulaması Sultangazi ilçesinde Orhangazi İlköğretim Okulu bahçesinde yapılacak. Proje ile ilçedeki 100 bin öğrenci doğayla iç içe olacak.
Öğrencilerin doğa ile kucaklaşmasını hedefleyen ve okul bahçelerinin doğa bahçelerine dönüştürülmesini hedefleyen proje Sultangazi'de hayata geçiyor. Proje kapsamında okul bahçesinin uygunluğuna göre; ağaçlandırma, toprak oyun havuzu, nilüfer havuzu, kuş evleri, perdeleme bitkileri, patates yetiştirme kasaları, bitki spiralleri, meyve ağaçları, çilek bahçesi gibi uygulama alanları yer alacak.
Öğrenciler, yıl boyunca bu uygulamaları destekleyen Minik TEMA programını ve Yavru TEMA etkinliklerini uygulayarak toprağa, havaya veya suya temas ederek okul bahçesinde doğayla buluşacak. Bu kapsamda projenin pilot uygulaması ise Sultangazi ilçesinde Orhangazi İlköğretim Okulu bahçesinde yapılacak.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen Protokol imza törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Zekine Dayıoğlu, TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Deniz Ataç katıldı.
İmza töreninde konuşma yapan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç kentlerde yaşayan çocukların doğadan kopuk bir şekilde yaşam sürdüklerine dikkat çekerek, âBu durumun çocukların davranışlarında, okul başarılarında, gelişimlerinde, dünyaya bakışlarında, kısacası hayatlarının her aşamasında olumsuz etkilerini görmeye başlıyoruz.â dedi. TEMA Vakfı olarak bu konuya dikkat çekmek istediklerini belirten Ataç, pilot olarak başlatılan bu projenin zamanla bütün Türkiye'ye yayılmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.
Ataç'ın ardından söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise projenin okul bahçelerini birer yaşam alanı haline getireceğini vurgulayarak, proje tüm okullara yaygınlaştırılarak Sultangazi'deki 100 bin öğrencinin bu proje sayesinde toprak özlemini gidereceğini belirtti. âDoğa Bahçeleriâ projesi sayesinde öğrencilerin okullarını daha çok seveceklerini kaydeden Altunay, âBu alanlar çok fonksiyonlu olarak tasarlanacak. Proje sadece öğrencilerimize değil, aynı zamanda velilerimize de dönük. Böylece ilçemizde ki gerek öğrenci gerek veli buluşmasında okullarımız güven veren alanlar haline de gelecek.â dedi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da Okullar Hayat Olsun projesi ile okulların yeniden yapılandırılması sürecinde, mahalle halkının kullanabileceği âyaşayan alanlarâ haline dönüştürüleceğini bildirdi.
Okullar Hayat Olsun projesinin amacının okulların, mahallenin ve çevrenin hizmetine açmak olduğunu ifade eden Yıldız, âOkullarımızın birer yaşam merkezi olması için büyük gayret sarf ediyoruz. Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe Başkanlarımızın eğitime verdiği destek çok önemli.â dedi. Projenin öğrencilerin doğayla buluşması açısından önemli bir aşama olduğunu belirten Yıldız şöyle devam etti: âTürkiye'de doğa denince akla ilk gelen şey TEMA Vakfıdır. Dolayısıyla da Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi ile imzalayacağımız protokol ile Sultangazi'den başlayacak olan bir proje hayata geçiyor. Okullar Hayat Olsun projesinin en önemli bileşenlerinden bir tanesi de bahçe düzenlemeleridir. Bu işi en iyi yapacak kurum olan TEMA Vakfı ile bu işe girişiyoruz.â
Konuşmaların ardından protokol Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç tarafından imzalandı.
Tarih: 9- Eylül 2012 Pazartesi Hit: 1336