11 Eylül 2025 Perşembe   

YEŞİLAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ

YEŞİLAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ
 

Bağımlılıklarla 98 yıldır mücadele eden, en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, bu yıl da Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında etkinlik düzenlemeye başladı. Türkiye’nin 81 ilinde kurulan etkinlik alanları ile Yeşilay, çocuk şenliklerinin, bağımlılık eğitimlerinin, oyunların, fotoğraf ve karikatür sergileri ile atölye çalışmalarının düzenlendiği hafta boyunca ziyaretçileri ile buluşacak. Yeşilay Haftası’na özel şiirler okunacak ve bu haftanın anlam ve önemi hatırlatılacak.
Yeşilay Bayrampaşa Şubesi de bu yıl “Bir nedenim var. Çünkü gelecekten umutluyum” sloganı altında düzenlenen 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meyve Sebze Hali Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikle, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Bayrampaşa Merkez Hoca Hayri Efendi Camii’nin yanında standa açarak, vatandaşlara meyve ikram etti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlığıyla ilgili çeşitli broşürler dağıttı.
Etkinliğe, Yeşilay Bayrampaşa Şubesi Başkanı Aynur Tatlı, yönetim kurulu üyeleri, Yeşilay gönüllüleri, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Oğuz Kemal Kıdıl ve yönetim kurulu üyeleri, Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat, Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü Uzman Doktoru Aydın Korkmaz, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yıldız Çardak, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yeşilay Bayrampaşa Şubesi Başkanı Aynur Tatlı, yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilay gönüllüleri ve davetliler, “Sağlıklı beslenmek sizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutar. Zararlı alışkanlık yerine meyve ve sebzeyi tercih edin” diyerek Bayrampaşalılara Elma, Portakal ve Mandalina dağıttı.

AYNUR TATLI: YEŞİLAY İNSANLARA HİZMET EDİYOR 
Kısa adı TBM olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ile halkı bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını belirten Yeşilay Bayrampaşa Şubesi Başkanı Aynur Tatlı, “Sadece 1-7 Mart arası düzenlenen Yeşilay Haftası nedeniyle değil, yılın 365 günü halkımıza, alkol, sigara, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı konusunda eğitimler veriyoruz. Yeşilay, insan sağlığına hizmet etmek ve sağlıklı bireyler  oluşturmak amacıyla çalışmaktadır. Yeşilay beş ana başlıkta mücadele ediyor. Uyuşturucu maddeler, tütün, alkol ve buna daha sonradan eklenen teknoloji ve kumar. İnsan beden ve ruh sağlığını bozan, aile ve sosyal yapıyı etkileyen alışkanlıklar üzerine mücadele ediyoruz. Yeşilay’ın temel hedefi sağlıklı yaşam bilincini oluşturmaktır. Biz de bu amaç ve vurguyla eğitimlerimizi planlıyoruz” diye konuştu.

TBM’YE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Bağımlılıkları önleme kapsamında toplumun tüm katmanlarını eğitmek, okul ve aileyi bir araya getirip toplum tabanlı mücadele başlatmak amacıyla Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele (TBM) eğitim programının hayata geçirildiğini belirten Aynur Tatlı, “TBM’nin içeriğinde alkol, tütün, teknoloji ve uyuşturucu madde bağımlılığı yer alıyor. Anaokulunda çocukların anlayabileceği pedagojik formasyonlar  geliştirdik, ilkokul, ortaokul ve liseler için ayrı, yetişkinler için ayrı  içerikler oluşturduk. Anaokulundaki çocuğa ilk önce sağlıklı yaşamı öğretiyoruz. İlkokulda ise teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam eğitimi var. Ortaokulda bu  eğitimlere bir de tütün bağımlılığını ekliyoruz. Lise öğrencilerine de artık  alkol ve uyuşturucu madde eğitimi veriyoruz. Özellikle ailelerimizden isteğimiz, çocuklarıyla ilgilensinler, konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil, iyileşmesi gereken bir  hasta gibi baksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar" diye konuştu.

CANBULAT: YEŞİLAY DEMEK İNSAN SAĞLIĞI DEMEK
Etkinliğe katılan Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat ise yaptığı açıklamada, “Yeşilay demek insan sağlığı demek. Yeşilay, 1920 yılından bu yana  bağımlılıkla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu. Yeşilay'ın diğer ülkelerde  benzer amaçla kurulan sivil toplum kuruluşlarından farkı tüm bağımlılıklarla mücadele etmesi. Bağlı bulunduğumuz Sağlık Bakanlığımız da Yeşilay’ın çalışmalarına tam destek veriyor. Yeşilay’a çalışmalarında başarılar diliyorum. Halkımızdan da sağlıklı yaşam için sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istiyoruz. Bizler de bu konuda Yeşilay gibi halkımızı bilinçlendirici çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİSİKLET TURU İPTAL EDİLDİ
Etkinlikler kapsamında 4 Mart Pazar günü Eminönü’ndeki Sepetçiler Kasrı’nda bulunan Yeşilay Genel Merkezi önünde düzenlenmesi planlanan bisiklet şenliği iptal edildi. 

Tarih: 02 Mart 2018 Cuma    Hit: 4073

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol