17 Ağustos 2025 Pazar   

TOGG İLE BAYRAMPAŞA’YI TURLADIK

TOGG İLE BAYRAMPAŞA’YI TURLADIK
 

HABER MERKEZİ

• Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Paşavizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cemil Sağlam ile birlikte yerli ve Milli otomobil TOGG ile Bayrampaşa’nın cadde ve sokaklarında tur attı.
Belediye önünden başlayan turda ilçenin birçok mahallesindeki cadde ve sokaklar gezilirken, TOGG’u gören vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Vatandaşlar zaman zaman TOGG’un önünü keserken, bol bol fotoğraf çektirdi ve “Hep başka ülkelerin ürettiği araçları kıskanırdık. TOGG’un hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
Vatandaşların Başkan Aydıner’e de sevgi gösterilerinde bulunması turun en dikkat çeken yanlarından biri oldu. Çaya ve sohbete davet edenler de olurken, davetleri kırmayan başkan Aydıner ve Sağlam, mola vererek vatandaşlarla sohbet etti.

AYDINER: VATANDAŞLARIMIZIN TOGG’A İLGİSİ HEYECAN VERİCİ
TOGG’un milli gurur olması dolayısıyla kendilerine farklı bir haz verdiğine değinen Başkan Aydıner, “Yıllarca başka ülkelerden gelen araçları kullandık. Bayrampaşamıza da milli ve yerli aracımızın gelmesi bambaşka güzel bir duygu. Allah bize bu aracı daha da geliştirerek başka ülkelere göndermeyi ve oralarda kullanımını artırmayı nasip etsin. Bu imkanın bize tanınmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, mühendislerimiz, imalatı yapan çalışanlarımız ve iş insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. TOGG’u yollarda gören halkımız fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bir Türk olarak gururlanıyoruz. TOGG milli gururumuz. Yarınlarımıza çok güzel bir miras bırakacağız. Memleketimize, milletimize hayırlı olur inşallah. ‘Yağ gibi gidiyor denir’ ya bu araç da adeta yağ gibi gidiyor. Ülkemize ait olması da bambaşka bir duygu. Aracı kullanırken farklı duygular yaşıyorum ancak aracı gören vatandaşların ilgisinin bir otomobilden öte milli duygularla sahiplenmeleri çok heyecan verdi. Artık, uçağımızıda, gemimizide üretiyoruz. Savunma sanayinde iyiyiz. O kadar güçlü ülkeyiz ki Allah’ın izniyle daha iyilerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

SAĞLAM: TOGG’A VE BAŞKAN AYDINER’E İLGİNİN ÇOK YOĞUN OLDUĞUNU GÖRDÜM
Tur sonrası açıklama yapan Paşavizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cemil Sağlam, Başkan Aydıner’e teşekkür ederek, “Son dönemde cadde ve sokaklarda görmeye başladığımız TOGG’u deneyimleme fırsatı verdiği için Sayın Aydıner’e teşekkür ediyorum. TOGG gerçekten çok güzel ve rahat bir araç. İçerisi de ferah. Çok donanımlı bir araç. Tüm işlemler elektronik ve otomatik. Mükemmel bir araç olmuş. Hani derler ya ‘10 numara’ diye, aynen öyle bir araç olmuş. Gerçekten gurur verici. Böyle güzel bir araba üretilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bayrampaşa turu sırasında insanların TOGG’a ilgisinin çok yoğun olduğunu gördüm. Belediye Başkanımız Atila Aydıner ile Bayrampaşa’yı turlarken en çok gözümüze çarpan ise vatandaşların Başkan Aydıner’e büyük teveccüh göstermesi oldu. Cadde ve sokaklarda tur atarken gören vatandaşlar, sokakta oynayan çocuklar tarafından aracın önünün kesilirken, hem TOGG’a hem de başkan Aydıner’e büyük ilgi gösterdiler. Bu da başkan Atila Aydıner’in Bayrampaşa’da ne kadar çok sevildiğinin bir kanıtı niteliğinde” diye konuştu.

TOGG’UN ÖZELLİKLERİ
Son teknolojiyle donatılan ve birinci sınıf malzeme kullanılan TOGG’da bulunan özellikler ev ve ofisten sonra üçüncü yaşam alanı olacak. İşte yüzlerce özelliğin bulunduğu TOGG’un öne çıkan donanımları;
Yoğun trafik pilotu adı altında sunulan özellikle sürücüsünün direksiyon dahil tüm kontrolleri T10X’e bırakmasını sağlayan sistem 15 kilometre hıza kadar kendi kendine gitmesini sağlıyor. Asistan pilot T10X’in şeritteki konumunu ve takip mesafesini düzenleyerek yoğun trafikte konforlu bir sürüş deneyimletiyor. Kameralı sürücü dikkat asistanı yardımıyla sürücünün dikkat seviyesi ölçülerek, gerektiği halde sistem uyarı veriyor. Togg’un bir başka özelliği ise adaptif sürücü asistanı. Bu asistan, şerit çizgilerinin okunamadığı durumlarda dahi öndeki aracı 60 kilometre hıza kadar takip edebiliyor.
Togg T10X modeli sürekli internete bağlı halde bulunuyor. Dijital tüm imkanlara ulaşabilen yerli ve milli araç Trumore uygulaması ile entegre olarak sürekli kendini yeniliyor. Gezi rotaları da önerebilen yapay zeka sayesinde gidilecek güzergahın yapısını ekrana getirerek şarjın yetip yetmeyeceği ve yol üstündeki istasyonları göstermesiyle ‘Yolda kalır mıyım?’ sorusuna da cevap veriyor.
Trumore Dijital Asistan’la işlemlerinizi sesli komut ile yapma imkânı sunan T10X, ödeme sistemlerinden alışverişe kadar birçok alanda anında işlemi gerçekleştirme kabiliyetine sahip. Dijital sanat galerisi de olan araçta, seçtiğiniz bir eser araçla uyumlu hale getirilebiliyor. Togg’un uçtan uca ekranı 12.3 inç dijital gösterge paneli, sürücüyü ve ön yolcuyu sarmalayan benzersiz 29 inç bilgi-eğlence ekranı ve tüm fonksiyonların kontrolüne yardımcı olan 8 inçlik kumanda ekranından oluşuyor.
Meridian marka premium ses sistemi olan T10X’da 12 hoparlör bulunuyor. Anahtarsız giriş özelliği size özgürlük imkanı sunarken, bagaj açma butonu da ayrıcalık hissiyatını artırıyor. Otomobilin ön ve arka koltuklarında ısıtma sistemi de mevcut. Ön koltuklarda ayrıca elektrikli hafıza özelliği bulunuyor. Hafıza sayesinde tek tuşla oturma pozisyonuna anında kavuşuluyor. Ön konsolda yer alan kablosuz şarj ünitesi, telefonunuzu kolay ve hızlı bir şekilde şarj ediyor.
T10X, arka kısmında bulunan iki radar yardımıyla yandaki şeritlerden gelen araçları tespit ederek ikaz ışıkları ile bilgi veriyor. Bu anlarda sürücü şerit değiştirmek için sinyal verirse ikaz lambaları yanıp sönerek olası bir çarpışmayı önlüyor. Bir başka özellik ise park sensörleri. Bu sensörler sürücü müdahalesi olmaksızın otonom park yapma imkanı veriyor. Gaz, fren, direksiyon ve vites kontrolü tamamıyla T10X tarafından yapılıyor. Tüm bu özellikler de yapay zekayla geliştirilerek yardımcı unsur olarak hafızaya kaydediliyor. Togg’da bulunan kızılötesi kamera, kullanıcının göz ve baş hareketlerini inceleyerek analiz ediyor. Sistem, kullanıcının yola yeterince odaklanamadığını veya yorgun olduğunu tespit ettiğinde görsel ve işitsel uyarı veriyor. Öte yandan çarpışma önleme ve acil frenleme sistemi de Togg’da mevcut.
T10X, modern ve özgün tasarımında Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan laleden esinlendi. Akıllı cihazın yoldaki imzası olan ön ızgarasına, bütünsel şıklığı tamamlayan jantlarına ve iç mekân detaylarına modern bir incelikle işlenen lale figürleri, Türkiye’nin kültür mirası ile olan bağını vurguluyor.

Togg’da Türkiye’den ilham alan 6 renk seçeneği bulunurken, 3 iç döşeme seçeneği, 3 jant seçeneği ve 3 paket seçeneği yer alıyor. 314 kilometre menzilli T10X maksimum sınırlandırılmış 185 kilometre hıza yükselebiliyor. 0-100 kilometre hızlanması 7,4 saniyeyi bulan araçta 3 sürüş modu var. Yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar hızlı şarjı 28 dakika. Ön frenlerde hava soğutmalı disk, arka frenlerde ise disk bulunuyor. Ön süspanisyonu MacPherson olan Togg’da arka süspansiyonlar ise bağımsız olarak mevcut. Aracın boş ağırlığı 1949 kilogram. Bagaj hacmi 441 litre olan Togg’un arka koltukları yattığında ise 1515 litre alan sunuluyor.

Tarih: 12 Ağustos 2023 Cumartesi    Hit: 5605

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol