BAYRAMPAŞALI KADINLAR ÜRETİYOR
Bayrampaşa Düşünce ve Kültür Derneği tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Bayrampaşa’da Kadınlar Üretiyor” Projesi Tanıtım Kokteyli yapıldı.
“Bayrampaşalı Kadınlar Üretiyor” projesi, kadınların el emeğini ekonomiye kazandırırken aynı zamanda ilçede dayanışma ve sosyal dönüşümün kapılarını aralıyor.
Programa; Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çitfçi, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Gündüz Kalkan, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam ve yönetimi, Saadet Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Cevat Tüzünoğlu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, dernek başkanları, mahalle muhtarları, spor kulüp başkanları, meslek odaları başkanları ve kursiyerler katıldı.
Bekir Önder: Kadın güçlenirse toplum güçlenir
Bayrampaşa Düşünce ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Önder yaptığı açılış konuşmasında, “Burada sadece bir projeyi tanıtmakla kalmıyoruz, aynı zamanda üreten kadınlarımızın emeğini destekleyen bir sosyal sorumluluk hareketine de imza atıyoruz. Kadınlarımız; emeğiyle, azmiyle, sabrıyla toplumun en büyük gücüdür. Onların üretime katılması sadece ekonomik değil, sosyal bir dönüşüm de yaratır. İnancımız şudur: Kadın güçlenirse aile güçlenir, aile güçlenirse toplum güçlenir” dedi.
Bekir Önder, projeyle kadınların el emeği ürünlerini pazarlama ve markalaşma süreçlerine katacaklarını, yıl sonunda “Kadın Emeği Pazarı” açmayı hedeflediklerini söyledi.
İbrahim Kahraman: Kadınlarımızın emeği ekonomiye katkı
Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Kahraman ise yaptığı konuşmasında, “Bu projede kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerini görme fırsatı bulduk. Türkiye’de kadının iş gücüne katılım oranı son yıllarda hızla artıyor. Bu çalışmalar Türk ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu nedenle bu girişim çok kıymetli bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaymakam Abdullah Çiftçi: Birlikteliğimizin teminatı bu projeler
Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise ilçenin Osmanlı’dan bugüne bir mozaik olduğunu vurgulayarak, “Bayrampaşa; Balkanlardan, Anadolu’nun dört bir yanından göç almış, mahalle kültürünü yaşatan, birlik ve beraberlik duygularının güçlü olduğu bir ilçedir. Bu birlikteliğin geleceğe taşınması için bu tip örgütlenmelere ihtiyaç var. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama sokakta karşılaştığımızda birbirimize selam verebilecek durumda olmamız gerekiyor. İşte bu nedenle, ortak özelliklerimizi ön plana çıkaran bu yapılanmalar çok değerli. Başta Bekir kardeşimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Esra Gökler: Bayrampaşa dayanışması yeniden yeşerecek
Bayrampaşa Düşünce ve Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Esra Gökler de konuşmasında şunları söyledi: “Burada Bayrampaşa’nın o sıcak, samimi aile sofrasında buluşuyoruz. Komşuluk bağlarımızı, birbirimize sahip çıkmanın değerini iyi biliyoruz. ‘Bayrampaşalı Kadınlar Üretiyor’ Projemizin eğitim atölyeleri tam da bu ruhla yola çıktı. Atölyelerimiz, sadece bir dizi eğitimden ibaret değil, aynı zamanda Bayrampaşa dayanışmamızı yeniden yeşertme projesidir. Kadınlarımızı güçlendikçe semtimizin de gelişeceğine inanıyoruz. Bu yolda destek olan tüm kurum ve gönüllülere teşekkür ediyorum.”
Atölyelerde renkli ve üretken bir dünya
Tanıtım programında slayt gösterisiyle atölyelerde yapılacak hizmetler de paylaşıldı.
Sanat kili çiçek, akrilik tablo, çikolata, fotoğraf nakış, bahar dalı mum, keçe çanta, kumaş tablo, cupcake, runner, quilling takı, avize-lambader, düş kapanı, dekoratif jüt set, makyaj teknikleri, saç bakım ve tasarım, manikür-pedikür gibi 16 farklı atölye kadınlara hem yeni beceriler kazandıracak hem de el emeğini kazanca dönüştürme fırsatı sunacak.
Bu anlamlı proje; Bayrampaşalı kadınların el emeğini, azmini ve yaratıcılığını ortaya çıkarırken, ilçenin sosyal ve ekonomik hayatına da güçlü bir değer katıyor.
Tarih: 27 Eylül 2025 Cumartesi Hit: 3282
Fotoğraflar