10 Mayıs 2026 Pazar   

BAYRAMPAŞA VE ÜSKÜP KARDEŞ OKULLAR

BAYRAMPAŞA VE ÜSKÜP KARDEŞ OKULLAR
 

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi, Bayrampaşa Hacı İlbey İlköğretim Okulu ve Üsküp Teffeyüz İlköğretim Okulu arasında yapılacak olan Kardeş Okul projesinin protokolü gerçekleştirildi.
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sadettin Kurtuluş ve Gençlik Kolu Başkanı Tolga Güneş, Makedonya’nın Üsküp bölgesine giderek çeşitli temaslarda bulundu.
İlk olarak Üsküp T.C. Eğitim Müşavirliğine atanan Tamer Sevim’i makamında ziyaret eden Kurtuluş ve Güneş, hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra, gerçekleştirmek istedikleri projede vermiş olduğu destekten ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler.
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sadettin Kurtuluş ve Gençlik Kolu Başkanı Tolga Güneş daha sonra TC. Üsküp Eğitim Müşaviri Tamer Sevim ile birlikte Üsküp’te Türkçe eğitim veren Teffeyüz İlköğretim okuluna bir ziyaret gerçekleştirerek, Okul Müdürü Osman Emin ile birlikte Kardeş Okul Projesinin protokolünü imzaladılar. Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin oluşturduğu, Bayrampaşa Belediyesi ve Üsküp Eğitim Müşaviri Tamer Sevim’in desteklediği projede Bayrampaşa’daki Hacı İlbey İlköğretim Okulu ile Üsküp Teffeyüz İlköğretim Okulu arasında kardeş okul olma protokolü gerçekleştirilecek ve Nisan ayında Üsküp’teki okuldan Bayrampaşa’ya gelen öğrenciler, Hacı İlbey İlköğretim Okulu’na gelecek ve buradaki öğrencilerin evinde misafir olacaklar.
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sadettin Kurtuluş ve Gençlik Kolu Başkanı Tolga Güneş, yaptıkları açıklamada, dernek olarak Üsküp ile Bayrampaşa arasında böylesine önemli bir proje gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bu proje kapsamında kardeş iki ülkenin öğrencileri arasında da dostluk ve arkadaşlık bağları oluşacak. İki ülke arasındaki sevgi, saygı, kardeşlik gibi değerlerin öğrencilerimiz aracılığıyla öne çıkmasını amaçlıyoruz. Farklı ülkelerin, farklı kültürlerin tanınması ve bilinmesi açısından tüm öğrencilerimize çok faydalı olacağına inanıyor ve gelecekte kültürlerarası köprülerin kurulmasında önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Tarih: 25 Şubat 2017 Cumartesi    Hit: 1763

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol