04 Temmuz 2025 Cuma   

TİYATROYA GİTMEK İÇİN 10 NEDEN!

TİYATROYA GİTMEK İÇİN 10 NEDEN!
 

Günümüzde tiyatronun sinema kadar rağbet görmediği bilinen bir gerçek. İnsanların tiyatroya ve tiyatrocuya olan ilgisi eskisi kadar fazla değil. Bizde tiyatroya gitmek için 10 nedeni derledik. Tiyatroya biraz olsun teşvik edebildiysek ne mutlu...
• İnsanların düşüncelerine ve toplumun bilinçlenmesine büyük katkıları olan gizli güçlerden bir tanesi tiyatrodur. Sanatsal etkiden tutun, toplumdaki farkındalığı, kenetlenmeyi, sorumluluk bilincini en etkili şekilde sunan bir araçtır. Tiyatroyu tercih etmeniz için birçok neden olabilir.
1. Her şey canlıdır
Bir tiyatro oyununda başından sona kadar izleyeceğiniz her şey canlı ve de gerçektir. Sahne ortamında oyuncular, olaylar her biri samimi ve sıcaktır. Tamamı ile her şey gerçeği yansıtır ve yalnızca tiyatroda bulunan kişilerce görülür ve onlara özel hazırlanır.
2. Estetik algılama gücü geliştirir
Tiyatro insanın estetik algı yeteneğini geliştiren ve haz duygusu oluşturan bir sanat koludur. Tiyatro oyununda edineceğiniz estetik algısı zamanla gelişecektir ve güzele, iyiye karşı bakış açınız değişecektir.
3. Toplumun bilincini sağlar
Tiyatro sahnesinde sunulanlar izleyicilerin sorunları kavrayıp derinlere inebilmesini ve nesnel açıdan bakabilmesini öğreten en iyi seçenektir. Herhangi bir sorun üzerinde yargılamayı ve düşünmeyi teşvik eder. Toplumun duyarlı ve bilinçli olmasını sağlar. Toplumun sıradanlıktan uzaklaşmasını sağlayan ve kamu bilincini güçlendiren bir sanattır tiyatro.
4. Ufkunuzu açar
Yaşama karşı yeni perspektiflerden bakmayı öğrenebilirsiniz. Bir tiyatro oyununda anlatılmak istenen olaylardan kendinize ders çıkartabilirsiniz. Tekdüze bakmak yerine farklı açılardan bakabilmeyi öğrenirsiniz. Tiyatro'da sana verilen mesajı aldığında ufkun açılabilir ve toplumun bir parçası olduğunu hissedersin.
5. Gördüğünüz her şey gerçektir
Tiyatro'da oyuncular gerçektir, olaylar gerçektir. Hatta zaman zaman küçük kazalar dahi olması muhtemeldir ve tiyatro izleyicileri her şeyi görebilir. Efektler yoktur. Komedi, dram veya korku sunulan her bir görüntü, duygu, nesne, sahne gerçektir.
6. Kültürel birikime katkı sağlar
Tiyatro, kültürel birikim açısından toplumun kültürünü yansıtır ve pekiştirir. Toplumun üyeleri olan bireyler tiyatronun geliştirici, bilinçlendirici ve değiştirici gücü kişinin kültürel anlamda birikim sağlamasına da katkıda bulunan bir araç görevindedir. Tiyatro bir kültür işidir ve tiyatro oyuncularından izleyicilere kadar molalarda kültürel sohbetlere katılma fırsatı bulabilirsiniz.
7. Toplum duyarlılığını güçlendirir
Tiyatro sahnesinde kazalar, unutulan replikler veya başka hatalar olsa da hiçbir sahne başa dönmez. Kötü de iyi de seyirci tarafından görülür. Bu yaklaşımla tiyatro bir açıdan toplum duyarlılığını güçlendiren bir oyundur. Sanatsal yolla mesajlar verilerek toplumun farkındalığı yaratılır.
8. Oyuna seyirci dahil olabilir
Tiyatro oyunu esnasında bir seyirci de sahneye dahil edilebilir. Bu tamamen doğaldır ve hatta oyunun seyrini değiştirebilir.
9. Beklenmedik son vardır
Tiyatro oyununa gidenler arasında hiç kimse tiyatro oyununun nasıl bir sonu olacağını bilemez. Son beklemediğiniz bir şekilde olabilir.
10. Eğitimli oyuncularla tanışabilirsiniz
Tiyatro oyununda molalarda ya da oyun bitiminde eğitimli tiyatro oyuncularıyla sohbet etme şansınız olabilir. Oyunu izlerken de oyuncuların kalitesini ve özelliğini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Hatta belki de imza bile alabilirsiniz.


 HABER MERKEZİ


Tarih: 14 Ağustos 2021 Cumartesi    Hit: 3103

Fotoğraflar
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol