22 Nisan 2025 Salı   

Cemil SAĞLAM / Gazeteci Yazar / Basın Tribünü

TEŞEKKÜRLER BİZİM ÇOCUKLAR...

 

14 Haziran 2024 Cuma günü Almanya-İskoçya açılış maçı ile başlayan EURO 2024, 14 Temmuz Pazar günkü İspanya-İngiltere final maçıyla sona erdi. Turnuvanın başından sonuna kadar en iyi takım görüntüsündeki İspanya tüm maçlarını kazanarak hak ettiği şampiyonluğu elde etti.
A Milli Futbol Takımımız ise 2002 FIFA Dünya Kupası ve EURO 2008’de tüm Türkiye’ye yaşattığı heyecanı yıllar sonra bizlere tekrar yaşattı.
Teşekkürler Bizim Çocuklar…
EURO 2024 tarihin belki de en sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bir organizasyon oldu. Gazeteci ve seyirciler sıkı aramalar sonrasında stadyumlara alındı. Statlarda özellikle çok sayıda özel güvenlik görevlisi görev yaptı. Diğer yandan Almanya sınırlarında AB vatandaşları dahil herkes kontrol edilerek ülkeye alındı. Turnuvaya gelmeye çalışan çok sayıda holigan tespit edilerek ülkelerine geri gönderildi.
Turnuvanın düzenlendiği 10 şehirde 124 ülkeden 16 bin gönüllü görev yaptı.
Turnuvayı statlarda 2,6 milyondan fazla seyirci, UEFA’nın telefonlara yüklü olması gereken bilet uygulaması üzerinden aldıkları biletlerle izlediler. Bu rakam turnuva tarihinde bir rekor olarak kayıtlara geçti.
UEFA tarafından 10 şehirde oluşturulan Fanzone’larda ise 6 milyondan fazla insan bir araya gelerek maçları dev ekranlarda izlediler.
YAĞMUR VE SUÇ ORANLARI EKSİLMEDİ
Turnuvanın en olumsuz yanlarından biri ise havaların bir ay süresince soğuk ve yağışlı olmasıydı. Ancak bu durum seyirciler açısından dezavantaja neden olurken futbolculara daha rahat oynama olanağı sağladı.
Turnuva aşırı güvenlik önlemlerinin de etkisiyle sakin ve düzenli geçti. Eyalet emniyet birimleri ve federal polis, turnuvaya bağlı olarak yaklaşık 2.340 ile ilgili suç tespit etti. Şampiyonanın güvenliğini sağlamak için her gün yaklaşık 22.000 kişi görev aldı.
A Milli Futbol Takımı’nı da Almanya’da kaldığı sürede 25-30 kişiden oluşan Türk güvenlik güçleri yakın şekilde korudu.
Bizim tek hoşumuza gitmeyen ise Merih Demiral ‘Bozkurt” selamı verdi diye 2 maç ceza almasının yanı sıra Berlin caddelerinde Türklerin “Bozkurt” selamına karşı Alman polisinin tahammülsüzlüğü oldu.
TÜRKİYE’NİN MAÇLARI
Grup maçları F Grubu
Türkiye-Gürcistan: 3-1
Goller: Mert Müldür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu.
Türkiye-Portekiz: 0-3
Türkiye-Çekya: 2-1
Goller: Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun
Son 16 Turu
Türkiye-Avusturya
Goller: Merih Demiral (2)
Çeyrek final
Türkiye-Hollanda: 1-2
Gol: Samet Akaydin
EUR0 2024 RAKAMLARI
GOL KRALLIĞI
3 Golle Jamal Musiada (Almanya), Georges Mikauladze (Gürcistan), Cody Gakpo (Hollanda), Haryy Kane (İngiltere), Dani Olmo (İspanya) ve İvan Scharanz (Slovakya) paylaştı.
Türkiye’den Merih Demiral ise attığı 2 golle milli takımımızın en skorer futbolcusu oldu.
ASİST KRALLIĞI
4 asistle İspanya’nın genç yeteneği Lamine Yamal ilk sırayı aldı.
2 asist yapan Arda Güler ise ikinci sırayı 13 futbolcuyla paylaştı.
TÜRKİYE GENEL KLASMANDA 7. SIRADA
Performanslara bakıldığında şampiyon İspanya oynadığı 7 maçı da kazanarak zirvedeki yerini pekiştirirken 15 gol attı ve 4 gol yedi.
Türkiye ise oynadığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Attığı 8 gole karşılık filelerinde 8 gol gördü. Çeyrek finalde EURO 2024’e veda eden Türkiye bu performansıyla şampiyonayı 7. sırada tamamladı.
A Milli Futbol Takımızın gollerini Merih Demiral (2), Arda Güler, Mert Müldür, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Samet Akaydın attı.
***
YILDIRIMBOSNA’DAN 7 TRANSFER DAHA
Yeni sezona iddialı bir kadroyla girmek isteyen İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Yıldırım Bosnaspor, Sead Ok başkanlığında yeni yönetim kurulunu belirledikten sonra transfer çalışmalarına hız verdi. Daha önce kaleci Mert Kula ve  sağ bek Muhammed Emir Yaban'ı renklerine bağlayan kırmızı-lacivertli kulüp, geçtiğimiz günlerde de 6 futbolcuyla anlaşma sağlarken, teknik ekibe de bir takviye yaptı.
Yıldırımbosnaspor dış transfer çalışmaları kapsamında Bayrampaşa Teknikspor forması giyen 2001 doğumlu stoper Mehmet Çadırcı, geçmişte profesyonel futbol deneyimi bulunan 32 yaşındaki stoper Feyyaz Alış’ı renklerine bağladı.
Kırmızı-lacivertli takım, geçen sezon Süper Amatör Lig'de Sultangazispor'da forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Tarık Bilal Arslan’ı, geçen sezon Didim Belediyespor'da oynayan 2002 doğumlu sol bek Yusuf Şimşek’i, Bayrampaşa Teknikspor forması giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Hüseyin Kavdı ve yine geçen sezon Paşabahçespor’da oynayan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Emre Şükür Çelik’i kadrosuna kattı.
Bayrampaşa ekibi daha önce profesyonelde ve Süper Amatör Lig'de kaleci olarak hizmet eden Özkan Ferhatoğlu’nu da teknik ekibine dahil etti.
***
TEŞEKKÜRLER SAYIN KAYMAKAMIM
Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Kocaeli’nin Başiskele ilçesine atandı. Kaymakam Şenel, yeni görev yerine başlamadan önce Bayrampaşa’da veda ziyaretleri gerçekleştirirken, kendisi onuruna da veda yemekleri düzenlendi.
Her telefon açtığımızda ya da her ziyaretine gittiğimizde bizlerle yakından ilgilenen, devletin sıcak yüzünü vatandaşlara gösteren Dr. Soner Şenel, 5 yıllık görev süresi içerisinde Bayrampaşa’dan hoş bir seda bırakarak ayrıldı.
Dı. Soner Şenel’e bugüne kadarki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyorum.

Yeni Kaymakamımız Abdullah Çiftçi’ye de hoş geldiniz diyorum.
***
Sene-i devriyesinde bir kez daha, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin, mekanlarını cennet bahçesi eylesin.

Tarih: 20 Temmuz 2024 Cumartesi    Hit: 1459




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol