28 Mart 2024 Perşembe   

YETİŞKENLERİN OKUMA-YAZMA HEYECANI

YETİŞKENLERİN OKUMA-YAZMA HEYECANI
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan eğitim programıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılında okuma-yazma kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
“Okuryazarlık Seferberliği” projesi kapsamında Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 646 kursiyerden 270’i okuma yazma öğrenerek sertifika almaya hak kazandı.
Aliya İzzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen sertifika dağıtım programında Gurbet Güler isimli kursiyerin yazdığı ve kürsüde okuduğu konuşma metni salondakilerden büyük alkış aldı.
“Okuryazarlık Seferberliği”nde bir önceki yıla göre eğitime katılan kursiyerlerin sayısı ve eğitim sonucunda yakalanan başarı oranında düşüş olması dikkatlerden kaçmadı. Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi’nde 2017-2018 yılında eğitim gören 1152 öğrenciden 710’u sertifika almıştı.
“Okuryazarlık Seferberliği” sertifika programına Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Aydın Korkmaz, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, Kaymakamlık Birim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kursiyerlerin aileleri katıldı.  

ABDÜLAZİZ YENİYOL: OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KESİM YÜZDE 2,5
Sertifika programının açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, “Cumhurbaşkanımız ve eşinin öncülüğünde “Okuryazarlık Seferberliği” Türkiye’nin her yerinde başladı. Okumak bir kültür işidir. Okumak ve ardından yazmak insanı insan yapan en önemli özelliklerden biridir.” dedi.  
İslamiyet’in de okumanın önemini açıkça ortaya koyduğunu belirten Aziz Yeniyol, Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “Oku” olduğunu hatırlattı.
İlçe olarak geçen sene güzel bir başarı yakaladıklarını fakat bu sene sayısal verilerin düştüğünü aktaran Yeniyol, Bayrampaşa’da okuma-yazma bilmeyen yüzde 2,5’luk bir kesim kaldığını, bu sayıyı sıfırlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

ATİLA AYDINER: İLMİN YAŞI YOKTUR
Abdülaziz Yeniyol’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise yaptığı konuşmada, “Okur-yazar olmak Allah’ın bize bahşettiği çok önemli bir felsefedir. Sadece okur değil, yazar da olmanın çok önemli olduğunun altını çiziyorum. Türkiye’deki okuma-yazma bilmeyen kişi sayısını sıfıra indirmemiz gerekiyor. Okur yazar olarak ilmi yakinen takip etmemiz lazım. İlmin yaşı yoktur. Bizim kendimizi yetiştirmemiz, geliştirmemiz lazım. Böylesine güzel bir projenin böylesine hayırlı bir hizmetin Bayrampaşa’da başlamış olması bizleri çok mutlu etti. Projede emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.  

OSMAN ASLAN CANBABA: YILIN HER DÖNEMİNDE KURSLAR MEVCUT
Programın son konuşmacısı olarak söz alan Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, okuma-yazma bilmemeyi yabancı bir ülkede dil bilmemeye benzeterek, şu açıklamalarda bulundu:
“Ülkemizin sosyolojisine baktığımızda kadınlarımızın okuma yazma oranı erkeklere göre daha düşük. Erkekler en kötü askerlikte okuma yazma öğrenebiliyor. Şehirleşmenin geldiği bu aşamada insanımız hangi otobüse bineceğini, nereye gideceğini bilmiyorsa bu devlet olarak bizim önemli bir eksikliğimiz.”
Okuma-yazma bilmeyen kişi sayısını en aza indirgemek için vatandaşlardan çevresinde okuma-yazma bilmeyenleri okuma-yazma kurslarına yönlendirmelerini isteyen Kaymakam Canbaba, Halk Eğitim Merkezleri’nde yılın her döneminde okuma-yazma kursları mevcut. Yapacağımız hiçbir çalışma için geç değil. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Tarih: 16 Mayıs 2019 Perşembe    Hit: 5993

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol