25 Nisan 2024 Perşembe   

STEM EĞİTİMİ

 

BİZ eğitimcilerin en önemli amaçlarından biri öğrencilerimizi “gerçek dünya” için hazırlamak olmalıdır. Okullarımızda öğrencilerimize araştırma, sorgulama, problemleri doğru tespit edip farklı çözüm yolları üretebilme becerilerini kazandırmalıyız.
Problemlere karşı farklı çözüm yolları üretebilme yetisi olan gençler kariyer hayatları boyunca başarıya ulaşabilecekleri yolun kapılarını aralar. 
Öğrencilerimizin derslerde öğrendiği teorik bilgiler ile gerçek yaşam arasında bağ kurabilmelerine yardımcı olmak, müfredat bazında öğrendiklerini gerçek hayatta neden ve nasıl kullandıklarını anlamaya yardımcı olmak STEM eğitimin en temel amaçlarından biridir.
STEM; Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin başharflerinin birleşiminden oluşuyor.
STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir.
STEM eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. 
STEM eğitimi ile matematiksel düşünme becerileri gelişen öğrenciler fen alanlarında da çalışma kapasitelerini artırıyor.
 İlk ve orta eğitim döneminde kazanılan matematiksel düşünme becerilerinin fen eğitimi altyapısını güçlendirmesi ve proje temelli eğitime üretim süreçlerinin de eklenmesi STEM eğitiminin öğrencinin hayatı boyunca düşüncelerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor.  
Bu alanlarda yetkin bireylerin olması birçok alanda fayda sağlayacaktır. En önemli getirisi ise dijitalleşen dünyada rol almada etkin olarak görev almaktadır. Dijitalleşen dünyada bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. 
21. yüzyıl becerilerinin öneminden vurguladığımız gibi üretim odaklı çalışmaların temelinde önem arz eden 21 yüzyıl becerileri STEM çalışmaları da bu yolda ışık tutmaktadır. Kodlama, programlama, STEM gibi sayısal zekâya hitap eden çalışmalar ise; Eleştirel düşünme, Problem çözebilme, Yaratıcı düşünme, ekip çalışması gibi önemli becerileri kazandırmaktadır. 
Diliyorum ki ülkemizde, tüm okullarımızda STEM eğitimi alanında ciddi adımlar atılarak, 21 yüzyıl becerilerine uygun, üretim odaklı gençler  yetişir.

Tarih: 20 Mayıs 2018 Pazar    Hit: 2563




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol