29 Mart 2024 Cuma   

Cemil SAĞLAM / Gazeteci Yazar / Basın Tribünü

SİZLERLE BİRLİKTE 10 YAŞINDAYIZ

 

Bir insanda 3 şey arayın.
Zeka, kalp ve dürüstlük.
Eğer sonuncusu yoksa, ilk ikisiyle de uğraşmayın...

***

SİZLERLE BİRLİKTE 10 YAŞINDAYIZ
2008 yılı Mart ayında yayın hayatına başlayan Paşavizyon Gazetesi, o günden bugüne dek her ayın 15’inde düzenli yayınlanarak, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Eyüp ilçelerindeki okuyucularına elden ve ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.
Bugün özellikle dünyada hem okuyucuların, hem de reklam verenlerin ihtiyaçlarına cevap veren milyonlarca yerel gazete yayınlanmaktadır. Okuyucu perspektifi, globalleşen dünyamızda gün geçtikçe yerel medyaya yönelmekte, yaşadığı bölgeyle ilgili haberleri öğrenme ihtiyacı duymaktadır. Gelişmiş ülkelerde bölgesel gazete okuyucuları, ezici çoğunluk ile ulusal gazeteleri geçmiş durumdadır. Gazetelerin çok olması toplumların gelişmişliğinin göstergesidir. Gazeteler bu işlevlerinin yanı sıra, sayfalarında yer alan reklamlarla ürünleri müşterileri ile buluşturan, tüketiciyi bilinçlendiren, ürünlerin tanıtımlarına imkan sağlayan yayınlardır.
Kuruluşundan bu yana okurlarına farklı bir habercilik anlayışı yaşatan gazetemizi siz değerli okuyucularımızla birlikte bugünlere getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.
Mart 2008’de "Dünyanın en iyi yerel gazetesi" sloganı ile okuyucularıyla buluşan Paşavizyon Gazetesi 10. yılına girmenin mutluluğunu yaşıyor. Tarafsız, ilkeli ve doğru haberlerle, okuyucusuyla her ay düzenli bir şekilde buluşan Paşavizyon, yayın hayatına bundan böyle de belirlediği ilkeler doğrultusunda devam edecek. 
Yenilenen mizanpajı, yeni yazar ve muhabir kadrosuyla daha da büyüyen Paşavizyon, yeni döneminde de bölgenin en güçlü sesi olmaya devam edecek. 
İlk yayına başladığı günden itibaren Bayrampaşa, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüp’ten güncel haberleri okuyucularıyla buluşturan gazetemiz, www.pasavizyon.com internet sitesiyle de her gün en taze haberleri sıcağı sıcağına okuyucusuna ulaştırma gayreti içerisinde oluyor. 
Paşavizyon Gazetesi’ne bu zamana kadar verilen desteklerden dolayı tüm okuyucularımıza teşekkür ederiz. 
Bizi izlemeye devam ediniz.
İnternet sitemiz:
www.pasavizyon.com
Facebook adresimiz: 
pasavizyon gazetesi
Twitter adresimiz: 
Pasavizyon_

***

YEREL GAZETECİLİK, DONANIM İSTER, ALT YAPI İSTER, BİLGİ İSTER, TÜCRÜBE İSTER, 
SEVGİ, SAYGI VE EN ÖNEMLİSİ GÜVEN İSTER...
Dile kolay.... 20 yıl ulusal basın, 10 yıl da yerel basın olmak üzere bu sene mesleğimde 30. yılımı doldurdum. 
Ulusal basında uzun yıllar Milliyet Gazetesi, Türkiye Gazetesi gibi gazetecilik alanında ustaların çalıştığı büyük kurumlarda yoğruldum. 
Bu nedenle, yerel ile ulusal gazetecilik arasındaki farkı yaşayarak öğrenen biriyim.
Bunca yıllık birikim ve tecrübemden sonra benim tercihim, yerel gazetecilikten yana oldu.
Dile kolay, 10 yıldır hiç ara vermeden, her ay düzenli bir şekilde okuyucusuyla buluşmak, bu gerçekten bir yerel gazete için çok büyük bir başarı. Paşavizyon Gazetesi olarak 10. yılımıza ulaştığımız için gururlu ve mutluyuz. 
Türkiye'de yerel gazetelerin ömrü Anadolu'daki babadan oğula geçen gelenekselleşmiş gazeteler dışında ne yazık ki fazla uzun olmaz ya da yayın periyotları düzenli değildir. Bunun en büyük nedeni de yaşadıkları ekonomik sıkıntılardır, bunun üstüne bir de halkımızın gazete okuma alışkanlığının olmamasını koyun, yerel basının yaşadığı sıkıntıyı daha iyi anlayabilirsiniz. 
Türkiye genelinde yıllardır yayınına düzenli olarak devam eden gazete sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Yerel bir gazete yapılması fikrini hayata geçirirken, en büyük desteğin Bayrampaşalılardan geleceğine, ilçelerinin gazetesine sahip çıkacaklarına inanıyordum. 
Ulusal gazeteler, Türkiye ile ilgili haberleri sayfalarına taşırken, aslında günlük hayatımız için büyük önem taşıyan yerel haberlere yeteri kadar yer veremiyorlar, bu yüzden yerel gazetelerin yayınlanması büyük önem taşıyor. 
Paşavizyon bu eksikliği gidermek için yola çıktı ve Bayrampaşa başta olmak üzere bölgesindeki tüm gelişmeleri 10 yıldır düzenli olarak sayfalarına taşıyor. 10 yıldır, Bayrampaşalılar her ay Paşavizyon’u okuyorlar, görüş, düşünce ve eleştirilerini de bize yansıtıyorlar. 
Bayrampaşa’da gazeteciliğin zor olan kısmı, ilçemizin küçük olması ve herkesin birbirini tanımasıdır. Çünkü ben gazeteciyim. Vatandaşla kamu arasında köprü vazifesi gören çok önemli görevim ve sorumluluğum olduğunu düşünüyorum.
Yerel gazetecilik adına önce vermeniz gerekenler vardır. Çok başarılı bir gazeteci olsanız bile yaşadığınız ilçeye katkı sağlayamadığınız ve güven ortamı oluşturamadığınız sürece yerel gazetecilik yapmanız zordur.
Yerel gazeteci, Bayrampaşamızın mahallelerindeki sorununu da bilmek zorunda, bürokratlarını da, sağlıkçılarını da, siyasilerini de, STK’larını da, esnafını da, yani yaşadığı ilçesinin dokusundaki tüm dengeleri, ilişkileri ve değerlerini...
“Beni ilgilendirmez. Ben gazetemi yapar çıkarım. Ondan sonra hayatımı yaşarım” diyemezsiniz.
Biz gazeteciler, tıpkı siyasiler ve kamu görevlileri gibi kamuya hizmet sunan insanlarız. Giyimimize, oturmamıza, kalkmamıza, yaşam şeklimize, kimlerle oturduğumuza dikkat etmek zorundayız.
Mesleğimiz gereği birçok olayı, kişiyi yazarız. Ancak, bilinen şudur ki, herkes bizi takip eder, gözlemler.
Yerel gazeteciliğin zorluğu sadece bununla da sınırlı değildir. Mesleğinizi en iyi şekilde icra ederken, yaşam şekline özen gösterirken, en iyi grafik tasarımıyla, en iyi sayfa düzeniyle, en özel haberleriyle yayın yaparken bir de güvenilmek zorundasındır.
İlçe sevdalısı bilinciyle hareket etmek, insanların kavga etmesini değil, birlik beraberlik içinde olmalarını sağlamak ve bu beraberliği pekiştirici bir tutum içinde olmalıyız.
Paşavizyon 10 yıl önce yola çıkarken en çok Bayrampaşalılara güvenmişti, bu güveninde de yanılmadı, uzun yıllar boyunca ilk günkü çizgisini korumayı başardı. Bayrampaşa ile ilgili her şey Paşavizyon’un sayfalarında yer buldu. İlçenin sorunları, gelişen olaylar, polis-adliye, kültür-sanat, spor ve Bayrampaşa’yla ilgili her tür haber sayfalarımızda yayınlandı ve yayınlanmaya da devam ediyor. Paşavizyon, ilçenin adeta yerel belleği, aynası oldu....
Paşavizyon, geçen 10 yıllık süre içinde Bayrampaşa’nın birçok sorununa sahip çıktı, sorunları manşete taşıdı, fikri-takip ilkesiyle de haberleri takip etti, etmeye de devam ediyor. İlçenin tarihi, kültürel değerlerine, kent mirasına sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek Paşavizyon için önemli. Yaptığımız haberler de bunun kanıtı. Geçen yıllarda da bu haberlere büyük önem verdik, Bayrampaşa’nın değerlerine sahip çıktık, kamuoyunun gündemine taşıdık. 
Gazetemizde tabii ki sadece sorunlar haber olmuyor. İlçemizin canlı, renkli gündemini de takip ediyoruz. Kültür-sanat etkinlikleri, sağlık haberleri, hayata geçirilen projeler, spor etkinlikleri, renkli haberler de ilçemizin gülen ve aydınlık yüzünü sayfalarımıza taşıyor. İlçemizin önde gelen kültür-sanat, spor, siyaset ve işadamlarıyla yaptığımız söyleşiler, röportajlar sayfalarımızda her ay düzenli olarak yer buluyor. 
Paşavizyon Gazetesi, her biri ulusal basın deneyimine sahip, yazar, editör, muhabir ve grafiker kadrosuyla da bir yerel gazetenin çok daha üstünde, profesyonel anlamda gazetecilik yapıyor.  Her biri birbirinden değerli usta köşe yazarlarımızın yazmış olduğu yazılarla da gündemi belirliyor.
Bayrampaşalılar, Paşavizyon’a sahip çıktı, kendini gazetenin bir parçası olarak gördü, Paşavizyon olarak Bayrampaşalılarla birlikte çıktığımız bu yolda hiçbir zaman yalnız kalmadık. Her koşulda 10 yıldır gazetesine sahip çıkan okuyucularımıza sonsuz teşekkürler... 

***

İLGİNÇ BİLGİLER

Kaç paraya mutlu olunur?
ABD’deki Purdue Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, bir kişiyi mutlu etmek için gereken belirli bir para miktarı olduğuna ve bu miktarın dünya genelinde değişiklik gösterdiğine işaret ediyor.
Psikoloji Bölümü’nde doktora öğrencisi olan ve araştırmanın öncülüğünü üstlenen Andrew T. Jebb “Mutlu olmak için gereken para konusunda bir sınır olmadığı söylenir ancak yaptığımız araştırmayla fark ettik ki bu konuda bazı eşikler var. Paranın hangi noktada artık mutluluk seviyenize etki etmediği üzerine çalışmalar yaptık ve yaşam tatmini için yıllık olarak 95 bin Dolar, duygusal sağlık içinse 60-75 bin Dolar arasında bir meblağ gerektiğine karar verdik. Fakat bu durum bireyler için geçerli, aileler için daha fazla olması muhtemel” diyor.
Duygusal sağlık, kişinin mutlu, heyecanlı, üzgün ya da kızgın hissetmesi gibi günlük duygularıyla alakalı. Yaşam tatmini yani kişinin hayatından genel anlamda memnuniyet duyması ise daha genel bir değerlendirmeyi kapsıyor, daha büyük hedeflerle ilgili. Jebb “Bu anlamda dünya genelinde önemli farklılıklar olduğunu gördük. Daha zengin bölgelerde yaşam tatmini daha geç gerçekleşiyor. Bunun sebebi bireylerin kendilerini başkalarıyla kıyaslamaları olabilir” diyor.

Tarih: 19 Mart 2018 Pazartesi    Hit: 1192




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol