15 Kasım 2025 Cumartesi   

RUMELİ GENÇLİĞİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

RUMELİ GENÇLİĞİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
 

Bayrampaşa’nın köklü sivil toplum kuruluşlarından Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları’nda anlamlı bir görev değişimi gerçekleşti. Üç yıldır Gençlik Kolları Başkanlığı görevini büyük bir özveriyle yürüten Yusuf Pala, bayrağı Gençlik Kolları Başkan vekilliği görevini yapan Celil Dinçar’a devretti.
Devir teslim töreni dernek merkezinde samimi bir ortamda gerçekleşti. Törene dernek yönetimi, gençlik kolları üyeleri, çok sayıda genç Rumelili ve davetliler katıldı. Programda duygu dolu anlar yaşanırken, birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.

“Bu dernek bizim ortak yuvamız”
Görevi devreden Yusuf Pala, yaptığı veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Pala, üç yıllık görev süresince gençlik kolları olarak önemli projelere imza attıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Öncelikle bizlere her daim destek veren büyüklerimize, yönetim kurulumuza ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu dernek bizim ortak yuvamız, Rumeli kültürümüzün kalbidir. Gençlerimizle birlikte bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yaptık. Şimdi sıra yeni bir heyecanda. Celil kardeşime güvenim tam; inanıyorum ki derneğimiz gençliğin enerjisiyle daha da güçlenecek” diye konuştu.

“Bu bir bayrak yarışıdır”
Yeni Gençlik Kolları Başkanı Celil Dinçar ise, aldığı görevin sorumluluğunu ve heyecanını dile getirdi. Dinçar, “Bu bir bayrak yarışıdır. Yusuf başkanımızın bıraktığı güçlü temeller üzerine yenilerini eklemek için yola çıkıyoruz. Gençliğin enerjisini, Rumeli’nin kültürünü ve dayanışma ruhunu daha geniş kitlelere ulaştıracağız. Hedefimiz; gelenekten geleceğe köprü kurmak, gençler arasında birlik duygusunu daha da pekiştirmek” dedi.

Dernek yönetiminden teşekkür mesajı
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Gençlik Kolları Başkanlığı süresince özverili çalışmalarıyla derneğimize önemli katkılar sağlayan Yusuf Pala’ya teşekkür ediyor, görevi devralan Celil Dinçar başkanımıza da başarılar diliyoruz. Gençliğimizin dinamizmiyle Rumeli kültürünü yaşatmaya ve birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.”
Samimiyetin, dostluğun ve dayanışmanın ön planda olduğu bu anlamlı tören, Rumeli Türkleri’nin güçlü birlikteliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tarih: 12 Kasım 2025 Çarşamba    Hit: 1404

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol