24 Nisan 2024 Çarşamba   

BAYRAMPAŞA İLK 4'TE

BAYRAMPAŞA İLK 4'TE
 

21 Nisan 2014 yılında Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan ve geçtiğimiz günlerde doktorasını tamamlayarak doktor ünvanını da alan Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol, ilçedeki okulların ve eğitimin son durumunu, İstanbul’da ilk 4’ün içinde nasıl yer aldıklarını ve hayalini tüm samimiyetiyle Paşavizyon’a anlattı.
Göreve ilk geldiğinde bir fizibilite yaptığını belirten Dr. Yeniyol, “Öncelikli olarak eğitim ve öğretim alanında Bayrampaşa’nın ihtiyaçlarını belirledik. Eğitim seviyesi İstanbul’da ilk 10 içindeydi. Fiziki yetersizliklerden dolayı 2011’de karar alınmasına rağmen Bayrampaşa’da 10 okulda ikili öğretim yapılıyordu. Mesela Ulubey, Nail Reşit, Mustafa Itri’de ortaokul öğrencileri sabahçı ve ilkokul öğrencileri ise öğlenciydi. Yakınlarında başka okul olmadığı için tam gün öğretimine geçilemiyordu. Diğer okullarda bu sorunları ortadan kaldırdık. Bu dönem şu anda sadece Ulubey’de ikili öğretim yapıyoruz. Terazidere’de Bayrampaşa Belediyesi bir arazi ayarladı. Belediye başkanımız Atila Aydıner’in desteği sayesinde inşallah bu sorunu da çözeceğiz. Bayrampaşa’da bazı okulların adı da değiştirildi. Buna göre Bayrampaşa Ticaret Meslek Lisesi’nin adı Saraybosna Ticaret ve Meslek Lisesi oldu. Kız Meslek Lisesi’nin adı Bayrampaşa Kız Meslek Lisesi oldu” dedi.

51 OKULDA 65 BİN ÖĞRENCİ
Bayrampaşa’da 8 mesleki ve teknik, 3’ü Anadolu ve 4’ü imam hatip olmak üzere 15 lise, 5’i imam hatip ortaokulu olmak üzere 14 ortaokul ve 17’de ilkokul bulunduğunu belirten Dr. Abdulaziz Yeniyol, “2016-17 eğitim-öğretim yılında açık öğretim öğrencileriyle birlikte yaklaşık 65 bin öğrenci bulunuyor” dedi. Bayrampaşa’daki okullarda toplam 2250 öğretmenin görev yaptığını belirten Yeniyol, FETÖ operasyonları kapsamında 92 öğretmenin açığa alındığını ifade ederek, “Eğitim alanında aksama olmaması için Bayrampaşa ilçesinde şu ana kadar 260 sözleşmeli öğretmen aldık. Bu sayının biraz daha artacağını düşünüyorum. Bu yıl açılan okullarla birlikte Bayrampaşa’daki derslik sayısı 1250’ye çıktı. 250-300 civarında dersliğe ihtiyacımız var ancak bu eğitim sistemimizi çok da etkilemiyor. 51 okuldan 44’ü tam gün eğitim veriyor” diye konuştu.

İSTANBUL’DA İLK 4’TEYİZ
Bayrampaşa’daki eğitimin İstanbul’un ilçeleri arasında ilk 4 içinde yer aldığını belirten Dr. Yeniyol, “Bayrampaşa’da İstanbul’un bir çok ünlü okuluyla yarışan, eğitim olarak iyi kapasiteli okullar var. Bayrampaşa, eğitim ve öğretim seviyesi olarak istikrarı yakalamış durumda ve bu skala her geçen yıl daha da yukarı doğru gitmektedir. Geçen sene Bayrampaşa’daki eğitim ve öğretim seviyesi İstanbul’daki ilçeler arasında ilk 5 içinde bulunuyordu. Bu sene bir üst basamağa çıkmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlçemizdeki okullarda geçmiş eğitim döneminde 56 bine yakın öğrenci eğitim gördü. Bu sayı bu sene ise 65 bine yaklaştı.

ÇEVRE İLÇELERDEN ÖĞRENCİLER GELİYOR
Dr. Yeniyol, Bayrampaşa’da eğitim kalitesinin yanında insan kalitesi de yüksek olduğu için çevre ilçelerdeki velilerin çocuklarının eğitim görmesi için tercihlerinin Bayrampaşa’dan yana kullandığını söyledi. Yeniyol, “İlçemizde okuyan öğrencilerin hepsi Bayrampaşa’da yaşayan öğrenciler değil. Özellikle TEOG nedeniyle aldığımız öğrencilerin yaklaşık yüzde 60’a yakını Esenler, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Güngören gibi çevre ilçelerden geliyor. Bayrampaşa’da öğrenci nüfusu ve derslik sayısı hemen hemen birbirine aynı paralellikte gidiyor. Örnek olarak Esenler’de 15 yaşını aşmış 10 bin öğrenci var. Ancak derslik sayısı 5 bin civarında. Bu yüzden genelde meslek lisesi seçen öğrenciler Bayrampaşa’ya geliyor. İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sabit Büyükbayrak Anadolu Lisesi, Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi okullarımıza çevre ilçelerden öğrenciler geliyor. Bazı veliler adreslerini Bayrampaşa’ya alarak çocuklarını ilkokulda, ortaokulda okutmaya da çalışıyorlar. Veliler, kadro, dirlik, düzen ve eğitime önem veriyorlar. Eğitimde güvenlik, sağlık ve ekonomi çok önemli. Bu üçlü sac ayak Bayrampaşa’da çok sağlam olduğu için veliler Bayrampaşa’yı tercih ediyor” diye konuştu.

MESLEKİ VE TEKNİK İLE İMAM HATİP OKULLARINA YOĞUN İLGİ
Çevre ilçelerden gelen öğrencilerin özellikle meslek liselerini tercih ettiğini belirten Dr. Abdulaziz Yeniyol, “İTO Anadolu Meslek Lisesi, İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Analodu Lisesi, Prof. Dr. İbrahim Fethi Pirlepeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gibi okullarımız çok revaçta. Özellikle İstanbul’daki okullarda bulunmayan ve Prof. Dr. İbrahim Fethi Pirlepeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki Harita ve Kadastro Bölümü ve Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki İtfaiye Bölümü’ne özellikle çevre ilçelerden yoğun bir şekilde öğrenci alıyoruz. İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Elektrik, Elektronik, Mobilya Dekorasyon ve Tasarım bölümleri de büyük rağbet görüyor. Prof. Dr. İbrahim Fethi Pirlepeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yüzde 80’e yakın bir kısmı Esenler’den gelen öğrenciler oluşturuyor. Bayrampaşa’da ilkokul ve ortaokulda öğrenci istihdamı açısından sıkıntı yok. 24 bin civarında çağ nüfusu var. Öğrenci sayısı 7 binlerde. Ortaokullarda öğrenci sayısı 12-13 bin civarında. Okulların iyileştirilmesini sağladık. Mesleki ve teknik ile dini eğitim okularının sayısı arttı. Bu sene okullarımızın arasına Uluslar arası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi de katıldı” ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ DYK KURSLARI AÇILACAK
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl Destekleme, Yetiştirme Kursları (DYK) düzenleyeceğini belirten Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol, “Okullarda hafta sonunda düzenlenecek bu kurslara katılım tamamen ücretsiz olacak. Ve öğrenciler kendisini daha da geliştirmek istediği dersler konusunda öğretmenlerden ücretsiz olarak dersi destekleyici mahiyette ücretsiz eğitim alacaklar” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ’U ÖĞRENCİLER BİLİYOR
Okulların açıldığı ilk gün tüm okullarda 15 Temmuz’u anlatan kitapçıkların dağıtıldığını ve bir belgesel gösterildiğini belirten Dr. Yeniyol, “Öğrencilerimiz okullarda sadece teorik bilgileri değil hayatı da öğrenecekler. İlkokul çocukları bile 15 Temmuz’u ve önemini artık çok iyi biliyor. Bu olay Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Temmuz’u çocuklarımıza bilgilendirme çalışmasıydı” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİN ADLARINI OKULLARIMIZA VERDİK
Bu dönem Bayrampaşa’ya 3 yeni okul kazandırıldığını belirten Dr. Abdulaziz Yeniyol, “Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu eğitim ve öğretime açıldı. Bu okulun aynı zamanda yurdu bulunduğu için şu ana kadar 68 öğrenci yurtdışından geldi. Bunların 20 tanesi Çinli, diğerleri ise Bosna ve Balkanlardan gelen öğrenciler. FETÖ operasyonu sonucu devlet tarafından el konulan Zeynel Abidin Erdem Lisesi Şehit Halil İbrahim Yıldırım Lisesi, Zeynel Abidin Erdem Ortaokulu ise Şehit Ümit Yolcu Ortaokulu oldu. Böylelikle 15 Temmuz gecesi şehit edilen Bayrampaşalı gençlerimizin adı bir ömür boyu kendi ilçelerinde yaşatılması sağlanacak” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ VE SURİYELİLERİ UNUTMUYORUZ
Şehit çocuklarının eğitimine her zaman için öncelik verdiklerini belirten Dr. Yeniyol, “Şehit çocuklarının her zaman eğitim ve öğretimiyle çok yakından ilgileniyoruz ve ilgilenmeye de devam edeceğiz. Onlar bizlere emanet ve bu emanetlere gözümüz gibi bakıyoruz. Her türlü maddi ve manevi anlamda da yanlarında oluyoruz. Ayrıca 15 Temmuz şehitlerinin aileleriyle de temas kurarak yakınlarının çocuklarının eğitim ve öğretim alanında en ufak sıkıntısının çıkmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanı sıra Suriyeli öğrenciler için Şair Baki İlkokulu’nda ve Terazidere’deki Ulubey İlkokulu’nda Türkçe telafi eğitimi vereceğiz” şeklinde konuştu.

KAYMAKAMIMIZI VE BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN TAM DESTEK ALIYORUZ
Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Belediye Başkanı Atila Aydıner’in eğitim alanında kendilerine büyük destek verdiği belirten başarılı eğitimci, “Sağıma bakınca belediye başkanımızı, soluma bakınca kaymakamımızı görüyoruz. Geçen yıl AK Parti eski İlçe Başkanı Cemil Yıldız ve şimdiki ilçe başkanı Kemal Oğuz Kıdıl da Bayrampaşa İmam Hatip Lisesi’nin faaliyete geçmesi için çok büyük çaba gösterdiler. Bayrampaşa Belediyesi verilen kanuni faydalarla bütçesinden eğitime önemli bir destek sağlıyor. Buradan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve ekibine teşekkür ediyorum. Okullara ve öğrencilere çeşitli desteklerinin yanında, okulların temizliği konusunda çok önemli yardımları oldu. Kaymakamımız Osman Aslan Cabbaba da eğitime çok duyarlı. Bize liderlik yapıyor. Zaman zaman bizlerle ve okul müdürleriyle toplantılar yapıyor. Bayrampaşa’daki tüm okulları zaman zaman dolaşarak sürekli irtibat halinde oluyor. Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü olarak hiç sıkıntıyı düşmeden akademik başarıya yönlenme anlamında bize kapı açtıkları için huzurluyuz. Eğitim ve öğretimi etkileyecek olayları ve etkilerini düşünmek yerine eğitim ve öğretimin kalitelisini nasıl artırırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HAYALİM, PROJELERİN HAYATA GEÇMESİ VE SPOR LİSESİ
Bayrampaşa’nın tek sıkıntısının okul yapılacak arazi olduğunu belirten Dr. Yeniyol, bunu da çeşitli çözümlerle aşarak ilçeye yeni okullar kazandıracaklarını söyledi. Belediye başkanı ve kaymakamlığın sık sık görüşerek uygun arsalara yeni okul yeri yapmayı planladığı ve çözümler ürettiğini belirten tecrübeli eğitimci, Bayrampaşa’da hayata geçmesini istediği hayallerini ise şöyle sıraladı; “Bayrampaşa Belediyesi, Sarı Dökümcüler Sitesi’ndeki araziyi okul yapılması için verdi. O araziye 22 derslikli okul yapılacak. Yakında inşaatına başlanacak. Cevatpaşa’daki Halk Eğitim Müdürlüğü’nü yıkıp, altına otopark üzerine de 24 derslikli okul yapmak istiyoruz. Bu projede şuanda ihale aşamasında. Yine Tuna İlkokulu’nu yıkıp, altı otopark üstü de 48 derslikli bir okul projemiz var. Yine bu projede ihale aşamasında. Bu okulların fiziki durumunun yanında eğitim kalitesine önem veriyoruz. Hem mekanlar güzel hem içindeki eğitimciler güzel olacak. Bayrampaşa Milli eğitim Müdürlüğü olarak güzel bir ekip ruhuna sahibiz. Bayrampaşa’da akademik başarıyı nasıl daha da arttırabiliriz diye düşünüyoruz. Hedefim Osmangazi Ortaokulu’nun altındaki kısma 12-14 derslikli bir Spor Lisesi yapmak. Rıfat Canayakın Lisesi’ni yıkın yerine modern bir okul yapmak” şeklinde konuştu.

VELİLERE TAVSİYEM
Bayrampaşa’daki okullardaki eğitim kalitesinin yanı sıra öğrencilerin kötü alışkanlıklara alışmaması için özellikle emniyet tarafından gerekli önlemlerin alındığını belirten Dr. Yeniyol, “Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Özellikle uyuşturucu belasına öğrencilerin bulaşmaması için büyük mücadele veriyoruz. Zaman zaman velilerle toplantılar yapıyoruz. Çeşitli broşürlerle öğrenciler ve aileleri uyarız. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde uyuşturucuyla ilgili bir gala da yaptık. Eğitimin olmazsa olmazı okul idaresi, öğretmen ve velidir. Bu üçü anlaşamazsa çocuğu takip edemezsiniz. Anne ve babalar çocuğu hangi kademede olursa olsun çocuklarının eğitim hayatlarına dikkat etsinler. Genelde ilkokul ve ortaokulda dikkatli oluyorlar ancak lisede biraz boşluyorlar. Özellikle liselerde çocuklarını iyi takip etsinler. Çocukları yönlendirmek isteyen kötü niyetli kişilere dikkat etsinler. Biz velilerin zaman zaman dikkatini çeken çeşitli toplantılar yapıyoruz. Veliler, kendi evlerinde sorunsuz bir hayat yaşamak istedikleri gibi okullarına da sahip çıkmaları gerekmektedir” diye konuştu.


RAKAMLARLA BAYRAMPAŞA’DA EĞİTİM
- Bayrampaşa eğitim seviyesinde İstanbul’da ilk 4 içinde...
- İlçemizde 17 ilkokul, 14 ortaokul,  15 lisemiz var...
- 51 okulda 65 bin öğrencimiz var...
- 51 okulun 44’ün de tam gün eğitim veriyoruz...
- İlçemizde 1250 derslik, 2250 öğretmenimiz var...
- İlçemizde 178 sözleşmeli öğretmen görevlendirildi...
- 2 FETÖ okulunu devlet okulu yaptık...
- Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu hizmete girdi...

 

Tarih: 18 Ekim 2016 Salı    Hit: 2565

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol