29 Mart 2024 Cuma   

2021’İN TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ NELER OLACAK?

 

MERHABA sevgili Paşavizyon okurları; Öncelikle sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Pandemi dolayısı ile zor günler geçirdiğimiz bu dönemde tabi ki yaşam tarzlarımızda değişiyor ve hayatımıza birçok yenilikler giriyor. 2021 yılında teknoloji trendleri neler olacak bunlardan biraz bahsetmek istiyorum.
Teknolojide yaşanan hızlı değişim, tüketici ihtiyaçlarını da etkilemeyi ve dönüştürmeyi sürdürüyor. Teknoloji sektöründe her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, bu gelişmeler gündelik hayatta da kısa sürede etkisini gösteriyor. Özellikle geçtiğimiz dönemde pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni yaşam biçimleri ve alışkanlıklar 2021’de yaşanacak teknolojik gelişmelere damga vurmaya hazır.
Uzaktan eğitim ve çalışma 5G teknolojisini yaygınlaştıracak…
Geçtiğimiz dönemde yaşanan en büyük gelişmelerden biri uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim alanında oldu. Bu modelin 2021’de de devam edeceğini, buna bağlı olarak dizüstü bilgisayar, video konferans araçları ve bu kapsamdaki yazılımların sayı ve niteliğinin arttığını göreceğiz. Daha yüksek çözünürlüklü görüntülü ve sesli görüşme imkanı sağlayan video konferans cihazlarına olan talep de bu gelişmeler sayesinde artacaktır. Aynı şekilde uzaktan eğitim, eğitim sisteminin bir parçası olmaya devam edecek ve buna bağlı olan teknolojilerde de yeniliklere tanıklık edeceğiz. Bu eğitim ve çalışma modelinin genişlemesine bağlı olarak öne çıkan bir diğer trend ise geniş bant 5G altyapısının yaygınlaşması olacak, daha geniş bant genişliğinin getirdiği kullanım avantajıyla hayatımızın her alanında karşılaşacağız. Dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağlayan 5G teknolojisiyle; arabalar, ev eşyaları gibi akıllı sistemler birbirine bağlanarak tüm cihazları entegre etmek daha da kolaylaşacak..
Sağlık sektöründeki teknolojik çözümler artmaya devam edecek
Yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti ve endüstriyel otomasyon gibi konular bir süredir teknoloji gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Son dönemde yapay zeka konusunda gelişmeler hız kazanmaya devam ediyor. Yapay zekaya sahip robotların orta ve uzun vadede iş süreçlerine tamamen entegre olarak bu süreçleri kolaylaştıracağı öngörülüyor. Bununla beraber yakın gelecekte yapay zekaya sahip yazılımların kullanımının da artacağı düşünülebilir. 2021’de hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerinin kullanımının da artması bekleniyor. Artan bu teknoloji ise Sağlık sektöründe büyük rol oynayacak, belki de bazı tetkiklerimizi robotlar veya yüksek işlemcili bilgisayarlar yapacak… Saygılarımla.

Tarih: 12 Şubat 2021 Cuma    Hit: 5229




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol