28 Mart 2024 Perşembe   

2021 FAALİYET RAPORU’NA ONAY

2021 FAALİYET RAPORU’NA ONAY
 

Sultangazi Belediyesi’nin 2021 Mali Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında kabul edildi. Bir yıl boyunca gerçekleştirdikleri hizmetleri meclis üyeleriyle paylaşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ilçeyi her alanda ileriye taşımaya kararlı olduklarını belirterek, “Biz, Sultangazi’de yaşayan 550 bin komşumuzun istedikleri her şeyi ilçemizde bulmasını istiyoruz. Bu doğrultuda tüm imkânlarımızı Sultangazimiz için seferber ediyoruz.” dedi. 
Sultangazi Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu Belediye Meclis Başkan Vekili İmdat Kamacı başkanlığında yapıldı. Görüşmelerin ana gündem maddesi 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu oldu. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 2021 yılında ilçe genelinde hayata geçirilen ve tamamlanan projeleri detaylı bir sunumla meclis üyelerine anlattı. Meclisin onayına sunulan faaliyet raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda konuşan Başkan Dursun, Sultangazi için, göreve geldikleri günden itibaren büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek; altyapı, üstyapı, kültür-sanat, spor gibi birçok alanda büyük aşama kaydettiklerini ifade etti.

Emaneti hakkıyla taşımalıyız
Sultangazi’yi her alanda ileriye taşımaya kararlı olduklarını belirten Başkan Dursun, “Biz, Sultangazi’de yaşayan 550 bin komşumuzun istedikleri her şeyi ilçemizde bulmasını istiyoruz. Bu doğrultuda tüm imkânlarımızı Sultangazimiz için seferber ediyoruz. Sultangazi, bizlere emanet edildi ve bu emaneti hakkıyla taşımalıyız. Bunun için çok gayret ediyoruz ve kul hakkına ciddi manada dikkat ediyoruz. Üzerimizde kul hakkının kalmaması için büyük titizlik gösteriyoruz. Bu doğrultuda, yaptığımız her işte tasarrufu ön plâna alıyoruz.” dedi. 

Sultangazimizi ileriye taşımak adına güçlü bir iradeye sahibiz
Bugüne kadar birçok önemli projeye imza attıklarını belirten Başkan Dursun, “Eğer iradeniz güçlüyse ve iyi bir ekiple çalışıyorsanız, bu çalışmaların hepsini lâyıkıyla gerçekleştirebilirsiniz. Şehri emanet olarak kabul ederseniz ve bu emaneti hakkıyla taşıma adına da güçlü bir iradeniz varsa, bu projelerin hepsini başarabilirsiniz. Sultangazimize hizmet etme ve onu çok daha ileriye taşıma adına bizler, o güçlü iradeye sahibiz. Üç yıl boyunca şehrimize nasıl gayretle hizmet ettiysek bundan sonra da aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu gayretlerimizin karşılığını, kıymetli komşularımızın muhabbetiyle, memnuniyetiyle alıyoruz. Bizim için bu, yeterlidir. Bir yetimin başını okşadığımızda, bir engelli kardeşimizin derdini giderdiğimizde, komşularımızın sorunlarını çözdüğümüzde bizler mutlu oluruz. Kıymetli komşularımızın yanında olmak, onlarla gönül gönüle vermek bizim için bir yükümlülük, bir görev değil, gönlümüzden gelen muhabbetin dışarı yansımasıdır. Bizim işimiz hizmettir, gayrettir.” dedi.

Altyapı ve üstyapı çalışmaları tam gaz
Konuşmasının devamında altyapı ve üstyapı çalışmalarına değinen Başkan Dursun, “Altyapı ve üstyapı alanlarında, diğer alanlarda olduğu gibi yoğun gayret gösterdiğimiz bir 2021 yılını geride bıraktık. İlçemizin dört bir yanında, 24 bin 718 ton asfalt ve 75 bin metrekare parke taşı imalat ve tamiratı gerçekleştirdik. Mahallelerimize pırıl pırıl caddeler ve sokaklar kazandırdık. Onlarca sokak ve caddemizde havai hatları yer altına aldık, yeni, dekoratif ve şık aydınlatmalarımızla buraları pırıl pırıl bir hale getirdik. Cebeci Mahallemizdeki 2535, 2536 Sokaklar ile S Caddesi’ne kadar gelen bölgede ciddi bir su baskını sorunu vardı. Biz, kronik hale gelmiş bu sorunu büyük bir projeyle çözüme kavuşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl başladığımız çalışma kapsamında, yerin 14 metre altına 1000 metre uzunluğunda bir tünel kazarak, yatay delgi yöntemiyle borular döşüyoruz. Çalışmanın bitmesine sadece 20 metre kaldı ve çok yakında bu sorun tarihe karışmış olacak. Yağmur suyu baca ve ızgara temizliği çalışmalarımızı rutin olarak yapıyoruz ve ayrıca ana arter ve caddelerdeki ızgara temizliklerini de, Büyükşehir’e ait olmasına rağmen biz yapıyoruz.” diye konuştu. 

Yeni ve güçlü araçlarla hizmet kalitesi yükseliyor
Başkan Dursun, konuşmasının devamında, “Bunlar ve benzeri tüm hizmetlerimizi en iyi seviyeye yükseltmek amacıyla, araç filomuza son model ve güçlü araçlar kattık. Hepsi 2022 model; 2 adet kamyon, 4 adet 10 tonluk kamyon ve bir adet 15 tonluk kamyonun yanı sıra temizlik işlerinde kullanılmak üzere, yine 2022 model temizlik kamyonlarımız, Sıfır Atık araçlarımız, JCB kazıcı-yükleyici araçlarımız, su tankerlerimiz ve damperli kamyonlarımızdan oluşan 54 aracı da bünyemize kattık. Bu araçlarımızın hepsini kendi öz kaynaklarımızla satın aldık ve böylece bu araçları kiralamaya yönelik ihale sürecini de devre dışı bıraktık. Araç kiralama ihale sürecinin devre dışı kalmasıyla yüksek miktarda tasarruf sağlamış olduk. Bu, Türkiye’de bir ilktir. Sultangazi Belediyesi olarak ilk önce biz, araç kiralama ihalesini devre dışı bırakıp yerine son model araçlar satın aldık. Bu araçlarımız artık Sultangazimizindir ve şehrimize uzun yıllar edeceklerdir.”şeklinde konuştu. 

Sultangazi’de hatlardan kaynaklanan elektrik kesintileri tarihe karıştı
Sultangazi’de eskiden çok sayıda elektrik kesintisi yaşandığını söyleyen Başkan Dursun, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bu sorunu çözmek için çalışmaya başladık. 2021 sonu itibariyle, Cumhuriyet Mahallemizden başlayarak Yayla Mahallemize kadar, ana BEDAŞ havai hatları yer altına alındı. Bu, Sultangazi için çok önemli bir projedir. Artık Sultangazimizde, hatlardan kaynaklanan elektrik kesintileri yaşanmayacak. Fen İşleri Müdürlüğümüz ve BEDAŞ, bu süreci birlikte yürüttü. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. 

Zübeyde Hanım ve Cebeci Mahallelerindeki doğalgaz problemleri çözüldü
Zübeyde Hanım ve Cebeci Mahallelerinde yaşayan vatandaşların yaşadığı doğalgaz sorununu çözmek adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Dursun, “Bu sorunların çözülmesi için İGDAŞ’a başvurduğumuzda, hatların geçeceği bazı bölgelerin hazine arazisinde kaldığını ve çalışma yapılabilmesi için meclis kararı olması gerektiğini söylediler. Bizler, Sultangazi Belediye Meclisi olarak bu kararı aldık. Ayrıca bize bir şart sunulmuştu. Çalışmalarda oluşacak yol ve imalat deplase maliyetlerinin 10 yıl boyunca Sultangazi Belediyesi’nin karşılaması istendi. Bizler, vatandaşlarımızın sorununu gidermek adına, tereddüt etmeden bu 10 yıllık maliyeti üstlendik ve çalışmalar yapılıyor. Bizler, emeği geçen kurumlara teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi. 

Sultangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında
Sultangazi’de ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Dursun, “Bu doğrultuda, 2021 yılında 20 bin 23 ailemize gıda yardımı yaptık ve 1575 ailemiz de Sosyal Destek Kartımızdan yararlandı. Bu kartlarımıza aylık belirli bir miktar yükleme yapıyoruz ve kartlarımızı anne adına tanımlıyoruz. Böylece komşularımız, alışveriş yapar gibi rahatlıkla ihtiyaç duydukları ürünleri alabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl, SUDE (Sultangazi Aile Destek Evi) üzerinden 4947 aileye tekstil, ayakkabı, kırtasiye, temizlik malzemesi gibi kalemlerde yardımlarımızı sağladık. Ayrıca, 2021 yılında 1308 ailemize glutensiz gıda desteğinde bulunduk  Bu gıdalar hem pahalıdır hem de bunlara ulaşmak zordur. Her markette bulunamıyorlar. Sultangazi’de bilgimiz dâhilinde olan, istisnasız bütün çölyak hastalarına her ay bu yardımı yapıyoruz. Yine geçtiğimiz yıl yüzlerce tona varan patates ve soğanın yanı sıra taze balıklarımızı da komşularımıza ulaştırdık.” dedi. 

Sultangazi’ye çok yakışan eserler
Sultangazi’ye çok güzel eserler kazandırdıklarını söyleyen Başkan Dursun, “Eski Habipler Mahallemize kazandırdığımız Özdemir Bayraktar Gençlik ve Spor Merkezi; e-sporuyla, yüzme havuzuyla, atölyeleriyle, kapalı pazar alanıyla ve sunduğu daha birçok imkânlarıyla, komşularımıza en güzel hizmeti veren çok güzel bir tesis oldu. İsmetpaşa Mahallemize kazandırdığımız Nene Hatun Kültür Merkezimiz, yine bünyesindeki imkânları ve şık mimarisiyle ilçemize çok yakıştı. Esentepe Mahallemizde inşası devam eden Esentepe Gençlik ve Spor Merkezi & Engelliler Merkezimiz, yine sunacağı hizmetlerin ve şık mimarisinin yanı sıra özellikle engelli kardeşlerimiz için sağlayacağı imkânlarla ilçemize değer katacak. Uğur Mumcu Mahallemizdeki Şerife Bacı Kültür Merkezimizin yapımını da yakın zamanda tamamlayacağız. Ayrıca, S Caddesi’nde çok şık bir hizmet merkezi kazandıracağız. Yeşil alanlarıyla, hizmet tesisleriyle ve konferans merkeziyle orası, kıymetli komşularımızın çok seveceği bir yaşam merkezi halini alacak. Bu saydıklarım ve yapımına devam ettiğimiz diğer hizmet tesislerimizle Sultangazimizi ileriye taşımaya devam ediyoruz.” dedi. 

İBB iptal ettiği projeleri bitirmeli
Başkan Dursun, geçen dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapımına başlanan ve şu an ilerlemenin durduğu projelerin yapımına devam edilerek bir an önce tamamlanması ve yine geçen dönemde yapılması planlanan, ancak hazırlıkları yapıldığı halde bu dönem iptal edilen projelerin de hayata geçirilmesinin ilçe için gerekliliğine dikkat çekti. Başkan Dursun, tüm meclis üyeleri olarak birlik olmaları, bu projelerin bir an önce ilçeye kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasının önemini vurguladı.
Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Burada detaylı olarak anlattığım, 3 yıl içinde ilçemize kazandırdığımız hizmetlerin hayata geçirilmesinde emeği geçen meclis üyelerimize ve Belediye’deki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından  yapılan oylamada Sultangazi Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

 

Tarih: 08 Nisan 2022 Cuma    Hit: 1691

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol