19 Nisan 2024 Cuma   

Muhammed SANCAKTAR / Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (LASİAD) Başkan Vekili / Geniş Açı

2019’DAN BEKLENTİLERİMİZ

 

KIYMETLİ Dostlar;
2018’i geride bırakıp 2019’a girdiğimiz bu günlerde herkes yeni hayaller, yeni umutlar ve yeni beklentiler içerisinde. Kimi yeni bir iş, kimi evlenip yuva kurma, kimi okulunu bitirme, kimi okula başlama vs. gibi hayaller kuruyordur. Bu örnekleri saymakla bitiremeyiz. Bunlar kendimiz için olan istek  ve beklentilerimiz. Bir de yaşadığımız ülke, toplum ve dünya için beklentilerimiz var şüphesiz ki. Önemli olan da bunlardır bence…
2018 yılı gerek ülkemiz ve gerekse dünya için pek de iyi bir yıl olmadı. Bu konu  hakkında  bir önceki yazımda detaylı olarak söz ettiğim için burada tekrar söz etmeyeceğim.
Her şeyden önce 2019 yılının 2018’den çok farklı olması en büyük istek ve temennimizdir. Öncelikle içinde yaşadığımız coğrafyada ve hatta dünyada devam etmekte olan savaş ve çatışmaların bir an evvel bitmesi en büyük dileğimizdir. Suriye’de, Yemen’de, Afganistan’da ve daha birçok ülkede dış güçlerin müdahalesiyle devam eden iç savaşların bir an evvel son bulması, insanların artık öldürülmemesi, göç etmek zorunda kalmaması, çocukların gözyaşlarının akmaması en büyük niyazımız ve duamızdır.
Arakan’da Müslümanlara uygulanan etnik temizliğin son bulması ve bu insanların vatanlarından gitmek zorunda kalmaması  temennimiz ve beklentimizdir.
Ayrıca Türkiye-Rusya ve İran’ın öncülüğünde başlatılan Suriye Barış görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasını bekliyor ve diliyoruz. Bunun sonucu olarak Suriye’nin toprak bütünlüğüne zarar vermeden akan kanın durması, ülkede demokrasi ve serbest seçimlerle tüm halkları kapsayan bir yönetimin tesis edilmesi, huzur ortamının sağlanması ve ülkemizde göçmen statüsünde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönmesini umuyor ve diliyoruz.
2019 yılında Türkiye’nin her alanda atılıma geçerek 2023 vizyonuna uygun hedefleri gerçekleştirmesini ve ekonomiyi daha da sağlam temellere oturtmasını bekliyoruz. Ekonomi alanında  ülkemizde enflasyon, faiz ve döviz kurunun daha da düşmesi gerektiğini ve düşeceğini umut ediyor ve bekliyoruz. İhracatımızın 2019 yılında daha da artacağını,cari açığın azalacağını tahmin ediyoruz.
31 Mart 2019’da ülkemizde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerinin sükûnet ve suhȗlet içinde geçmesi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı işler yapacak olanların seçilerek iş başına gelmesi en büyük istek, dilek ve temennimizdir. Böyle olacağına olan inancımız da tamdır.
Karamsar değiliz, umutsuz değiliz, güzel günlerin bizleri beklediğine olan inancımızı hep koruyoruz. Yeter ki biz de bunun için biraz çaba sarf edelim.
Bu duygu ve düşüncelerle 2019 yılının dünyaya, tüm insanlığa ve ülkemize iyilikler, güzellikler ve her şeyden önce barış getirmesini temenni ediyor, yeni yılınızı en kalbi duygularımla kutluyorum.
Kalın Sağlıcakla…

Tarih: 15 Ocak 2019 Salı    Hit: 1915




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol