03 Mayıs 2024 Cuma   

2012 BÜTÇESİ ONAYLANDI

2012 BÜTÇESİ  ONAYLANDI
 

 Sultangazi Belediyesi,  2012 mali yılı bütçesi ve iki yılın gelir-gider tahmini ile ilgili teklif belediye meclisi tarafından onaylandı. Meclisin ekim ayı olağŸan toplantısında 2012 yılı tahmini bütçesi 185 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük payı Fen İşŸleri MüdürlüğŸü alırken; bunu park ve bahçeler, temizlik işŸleri ve diğŸer müdürlükler takip etti.

Meclis BaşŸkanı Abdullah Güler’in başŸkanlığŸında yapılan toplantıya Sultangazi Belediye BaşŸkanı Cahit Altunay da katıldı. Meclis toplantısında plan ve bütçe komisyonunun hazırladığŸı 2012 yılı mali bütçe inceleme raporları maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Toplantıda 2012 yılı tahmini bütçesi 185 milyon TL olarak oy çokluğŸuyla kabul edildi.

Oylamanın ardından teşŸekkür konuşŸması yapan Sultangazi Belediye BaşŸkanı Cahit Altunay, bütçenin diğŸer yıllara nazaran daha yüksek belirlenmesinin yatırım ve hizmetlerin arttırılarak sürdürüleceğŸinin işŸareti olduğŸunu söyledi.

“Heyecanımız sürüyor”

Sultangazi Belediyesi’nin yaptığŸı çalışŸmaları değŸerlendiren BaşŸkan Altunay, “2.5 sene önce başŸladığŸımız hizmet yarışŸında heyecanımız ve gayretimiz hız kesmeden devam ediyor. İlçemizin en önemli tarafı sorunlarının yapılacaklardan daha fazla olmasıydı. Ama biz ne olursa olsun hem kargaları kovaladık hem de tohum attık. Her şŸeyi beraber götürme gayretinde olduk” dedi.

İlçede yeşŸil alan, eğŸitim, sağŸlık ve sosyal alanlarda ciddi değŸişŸimler yaşŸandığŸını kaydeden BaşŸkan Altunay,  şŸu açıklamalarda bulundu:

“Bu ilçede yeşŸil alan, eğŸitim ve sağŸlık alanında çok gerideydik. Çevre düzenlemelerinde ilçenin bir estetiğŸi yoktu. Sultangazi’yi değŸişŸtirme ve dönüşŸtürmek adına birbiri ardı sıra projeleri hayata geçirdik. Bu Meclis göreve ilk geldiğŸi heyecanını sürdürüyor olması sorunların çözümüne katkı sağŸlayacaktır.” 

 “BayrağŸı yukarılara taşŸıyacağŸız”

İlçeye yönelik yatırımlar konusunda da açıklamalarda bulunan BaşŸkan Altunay, “İlçemize 650 yataklı hastane yapılıyor. İki bin beşŸ yüz kişŸi burada istihdam edilecek. Sadece Sultangazi’ye değŸil çevremize de hizmet verecek bir bölge hastanesi olacak. Akıllı hastanemizde her şŸey çağŸın gereklerine uygun şŸekilde tasarlandı. İlçemizin yatırıma ihtiyacı var. Dünyada şŸehirler yarışŸıyor. Belediyeler yarışŸıyor. Bugün yavaşŸ gideyim deme lüksümüz yok. BayrağŸı hep yukarılarda dalgalandıracağŸız” ifadelerini kullandı.

Hesabını veremeyeceğŸimiz işŸimiz yok”

“YeşŸil alanda da Avrupa standartlarını çıkmak için çalışŸacağŸız” diyen Altunay, sözlerini şŸöyle sürdürdü: “GeldiğŸimizde kişŸi başŸına düşŸen yeşŸil alan miktarı 0.2 metrekareyken şŸimdi 3.5. Kent Ormanı’nın ikinci etabı gerçekleşŸtirdiğŸimizde bu sayı  yüzde 5’e çıkacak. Kent Ormanı’nın üçüncü etapta ise kişŸi başŸına düşŸen yeşŸil alan yüzde 7’yi geçecek. Masal parkı ve trafik eğŸitim parkı çocuklarımızın eğŸlence ve öğŸrenme yerleri oldu. 12 saatte park yapmak profesyonelleşŸtiğŸimizi gösterdiğŸimiz noktamızdır. Bugüne kadar yapılan park sayısı 95’ti.  Biz park sayısını kendi dönemimizde 190’a ulaşŸtırmayı hedefliyoruz.

Hizmetsiz geçen bir gün on günle telafi edilmez. Biz Alibey Barajı ve havza alanını deniz sahilleri kadar güzel yaptık; yeşŸili halka açarak hizmet verdik. Ayrıca eğŸitimde 4 okul açtık beşŸ tanesi yapımı devam ediyor. 2012’de ise 6 tane daha okul açmayı hedefliyoruz. SağŸlık alanında ise 12 olan Aile SağŸlığŸı Merkezi sayısını 24’e çıkardık. Bunlar hep beraber verdiğŸimiz gayretler neticesinde oldu.”  

Tarih: 0- Ekim 2011 Cuma    Hit: 1355

Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol