29 Mart 2024 Cuma   

Naser ŞİMŞEK / İnşaat Mühendisi / Teknik Bakış

16821

 

ŞUBAT ayı Bayrampaşa İlçe Belediye Meclisi olağan toplantısı yapıldı. 15 gündem maddesi ile yapılan oturumda özellikle 1. madde üzerinde ayrıntılı ve uzun sayılacak görüş beyanlarında bulunuldu. Sözkonusu maddenin içeriği Yıldırım mahallesi 3/1 pafta, 16821 sayılı parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatına ilişkin olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Planlama İşleri Biriminin 09,01,2005 tarih ve 04 sayılı teklifi idi. 
Teklifin özü 16821 sayılı parselin İMAR’A açılması ile ilgiliydi. İmar Komisyonundaki toplantı sonucunda teklif Meclise gönderildi. 5 Şubat 2015 te yapılan meclis oturumunda CHP adına meclis ve imar komisyonu üyesi Yusuf Akgün yerel mahkemelerden Danıştay’a varan süreci uzun uzadıya anlattı. 1/100.000 ölçekli planlarda parselin konut sahasında kaldığını ve imara açılması gerektiğini söyledi. AK Parti adına söz alan Mustafa Demirkan sözkonusu yer ile alakalı fotoğrafı göstererek parselin tamamının yolda kaldığını ve imar izni verilemeyeceğini söyledi. 1/100.000 ölçekli planların temel fonksiyonları kapsayan planlar olduğunu ve parsel bazında imar bilgisi alınamayacağını, önemli olanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planları olduğunu, Bayrampaşa Belediyesi’nin mahkeme kararlarına uygun işlem yaptığını söyledi. Yapılan oylama sonucunda teklifin oy çokluğu ile reddine karar verildi.
 Yukarıda anlatılanlara baktığımızda rutin bir meclis faaliyeti olarak görebiliriz. Ancak aşağıda, söz konusu parsel için anlattıklarımızın daha anlaşılır olması için 1/1000!! (1/100000 değil) ölçekli, sözkonusu parselin olduğu plan resmi koyma ihtiyacı gördüm.   

 

Plandan da anlaşılacağı gibi;
Karar vermek için teknik adam olmaya gerek yoktu.
Parselin TAMAMININ YOLDA olduğu ve İMAR İZNİ verilemeyeceğini sokaktaki vatandaş bile söylüyordu.
Yıldırım mahallesinde yaşayan insanların sözkonusu parselin istimlak edilerek bir an önce yolun eksik kalan bölümünün tamamlanma isteği sürekli söylenmektedir.
CHP’li meclis üyeleri neden parselin istimlak edilip parsel sahibinin mağduriyetinin giderilmesini söylemedi.
CHP Meclis Üyeleri, tamamı yolda kalan parselin, İMARA açılması yönünde nasıl oy kullandı!

Tarih: 14 Şubat 2015 Cumartesi    Hit: 1431




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol