19 Nisan 2024 Cuma   

Ümit ALBAYRAK / Gazeteci Yazar / Yiğitçe

15 TEMMUZ’UN İZLERİ

 

BİR GECEDE Türkiye yüz yıllık bir acıyı, öfkeyi, pişmanlığı yaşadı. 15 Temmuz gecesi ilk olarak köprülerin kapatıldığı ve Bayrampaşa Çevik Kuvvet'in kapılarının tanklarla kapatıldığı haberleri gelince millet ayklanmaya ve yürümeye başladı. 
İki ses, iki çağrı, hainlerin bütün planlarını altüst etti; Biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çağırması biri de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm camilerde gece boyunca sela okutması.
15 Temmuz, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı en uzun gecesi oldu. Türk halkının, Demokrasi için canını hiçe sayarak tanklara ve kendine uzanan silahlara karşı gösterdiği azim ve kararlılık karşısında Türkiye düşmanlarının planları boşa çıktı. Ülkemizi ele geçirmek isteyen dış güçlerin son oyunu da bozuldu. Halkı hiçe sayanlara, halkın tercihlerini görmezden gelenlere 15 Temmuz günü sonsuza kadar unutamayacakları bir ders verildi. 
15 Temmuz'dan sonra ülkemizde herkes kenetlendi ve milli beraberlik duygusu doruğa çıktı. Tüm Türk milletine ve özellikle Türk gençlerine 15 Temmuz'dan sonra düşen görev; ülkesi ve milletine karşı kurulan oluşumlara karşı uyanık olmak ve bir daha aynı tuzağa düşmemektir. 
Bu yüzden 15 Temmuz'u unutmamalı ve unutturmamalıyız. 15 Temmuz'un kritik yerlerinden biri Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'in önünde Ümit Yolcu kardeşimiz şehitlik mertebesine ulaştı. Halil İbrahim Yıldırım kardeşimiz de Bayrampaşa'nın diğer bir şehidi oldu. 
Vatan hainlerinden alınarak devlet okulu haline getirilen Zeynel Abidin Erdem Lisesi ve ortaokulunun adları kaldırılarak yerlerine bu genç şehitlerimizin isimleri verildi. 
15 Temmuz'dan sonra tüm yurtta olduğu gibi Bayrampaşa halkı da bir aya yakın Çevik Kuvvet'in önünde sabahlara kadar 'Demokrasi Nöbetleri' tuttu. 
Bayrampaşa Belediyesi, insanların tüylerini diken diken eden '15 Temmuz. En uzun geceydi' belgeselini tanıttı. Ve yine son olarak da 15 Temmuz tiyatro gösterisiyle de Bayrampaşa halkı o geceyi adeta yeniden yaşadı.
Peki bunlar yeterli mi?
Ben Bayrampaşa'da bir caddenin adını, mesela Çevik Kuvvet'in bulunduğu caddenin adının "15 Temmuz Şehitleri Caddesi" olarak değiştirilmesini beklerdim ama olmadı.
Ya da Bayrampaşa'da bir sokağın adının "Ümit Yolcu Sokağı" ve "Halil İbrahim Yıldırım Sokağı" ismini görmek isterdim. Ya da isimlerinin bir parkta yaşatılmasını...
Sadece Bayrampaşa değil, çevremizdeki diğer ilçelerde de bunlar yapılmadı. 
Ben bir esnafın dükkanının camına, "Şehit aileleri ve gazilerimizden ücret alınmamaktadır" yazısı da göremedim.
15 Temmuz'u unutmak istemiyo ve yaşamımızın her anında hatırlamak istiyorsak şu yazdıklarımın yapılması çok da zor değil.

Tarih: 18 Ekim 2016 Salı    Hit: 1435




Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol