04 Mayıs 2024 Cumartesi   

1 LİRAYA TERAPİ HİZMETİ OLUR MU?

1 LİRAYA TERAPİ HİZMETİ OLUR MU?
 

GaziosmanpaşŸa Belediyesi ile Çocuk Aile GelişŸim ve EğŸitim DerneğŸi’nin ortak bir protokol imzalayarak başŸlattıkları ilçede kurulu Aile DanışŸma Merkezi’nde sembolik olarak tasarlanıp imal edilen ve ‘1 Aile lirası’ adı verilen fişŸlerle ailelere ve çocuklarına psikolojik destek amaçlı terapi hizmeti veriliyor.

 GOP’TA 1 “AİLE LİRASINA” TERAPİ HİZMETİ BAŞLADI…

GaziosmanpaşŸa Belediye BaşŸkanı Dr. Erhan Erol, ilçemizde karşŸılıklı güvenin oluşŸturulması, iletişŸime açıklık ve yardımlaşŸma gibi temel kavramlarla yola çıkılarak çocuklarımız ve ailelerine psikolojik destek sağŸlamaya yönelik böyle özel anlamı olan bir merkezin kurulmasından dolayı büyük mutluluk duyduğŸunu söyledi.

GaziosmanpaşŸa Belediyesi sosyal sorumluluk ilkesinden hareketle sürdürdüğŸü çalışŸmalara ÇAGEDER ( Çocuk Aile GelişŸim ve EğŸitim DerneğŸi )  ile ortaklaşŸa bir yenisini ekledi. AğŸırlıklı olarak psikolog ve okul öncesi eğŸitmenlerden oluşŸan bir yönetim kadrosuyla sağŸlıklı nesillerin oluşŸabilmesi ve sağŸlıklı çocukların yetişŸmesinde ailelere ve çocuklara yardımcı olmak amacıyla kurulan Aile DanışŸma Merkezi GaziosmanpaşŸa’da hizmet vermeye başŸladı. Dernek , ilçemizde yaşŸan ailelere, özürlülere,  çocuklara, kadınlara, gençlere, yaşŸlılara, yoksullara, kimsesizlere ve düşŸkünlere yönelik eğŸitim, kültür, sağŸlık ve sosyal hizmetler kapsamında verilen hizmetlerin etkinliğŸini arttırıp kapsamını genişŸletecek. Merkez, gönüllü katılımın sağŸlanması ile belediye hizmetlerini daha yaygın hale getirirken, belediye ile sivil toplum örgütleri arasındaki işŸbirliğŸini de kurumsallaşŸtıracak.

Terapi hizmetlerinin ücretsiz verilemeyeceğŸi ilkesinden hareketle sembolik olarak tasarlanmışŸ “1 Aile lirası” adlı fişŸlerle psikolojik destek vermeye başŸlayan GOP Aile DanışŸma Merkezi 200 metrekarelik prefabrik bir alanda kurulu merkezde 1’i çocuk olmak üzere 6 adet görüşŸme odası ve 2 toplantı salonu ile çalışŸmalarını sürdürüyor. Merkez’de ayrıca diğŸer bir etkinlik olarak kadınlara yönelik grup çalışŸması başŸlatıldı. 10 hafta sürecek olan ve yaklaşŸık 15 kişŸilik gruplarla yapılan psikodrama çalışŸmasındaki amaç ise katılımcıların kendileriyle ilgili farkındalıklarını arttırmak, güçlü ve güçsüz yönlerini ortaya çıkarıp, zorluklarla başŸetme becerilerini güçlendirmek ve böylece kişŸisel olarak gelişŸmelerini ve rahatlamalarını sağŸlamak. GaziosmanpaşŸa Belediyesi ve ÇAGEDER’in birlikte yürüteceğŸi bir diğŸer çalışŸma ise ilköğŸretim okullarındaki personele ve okullardaki velilere yönelik düzenleniyor. Bu çalışŸma ilçedeki ilköğŸretim okullarında  ‘Özel öğŸrenme güçlükleri, down, otizm, mental retardasyon ve dikkat problemlerini’ kapsayan seminerlerle toplumun söz konusu problemlere dikkatini çekmek hedefleniyor. Dernek yöneticileri ve eğŸitmenler bir çok ailenin çocuklarındaki gelişŸimsel problemleri çocukları okula başŸladığŸında eksik performanslarından anlayabildiklerini ya da çoğŸu zaman "tembel, yaramaz" olarak sıfatlandırarak esas sorunu fark edemediklerine dikkat çekerek “Biz bu konuda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz’’ diye ekliyorlar.

GaziosmanpaşŸa Belediye BaşŸkanı Dr. Erhan Erol kısa adı ÇAGEDER olan Çocuk Aile GelişŸim ve EğŸitim DerneğŸi’nin önemli bir hizmeti olan psikolojik destek çalışŸmaları için öncelikli olarak ilçemizi seçmelerinden dolayı mutluluk duyduğŸunu belirterek, merkezin çok önemli çalışŸmaları ilçede hayata geçireceğŸini belirtti. Erol, “Gerek sorunun anlaşŸılmasında, gerekse sorunun çözümünde psikolog – danışŸan ve ailesi arasındaki iletişŸim ne kadar iyi olursa o kadar iyi sonuç alınır. Ailelerden ricam sorunlarını merkezimizdeki psikologların yardımıyla aşŸmaya çalışŸıp, aldıkları terapiyi sürdürüp bir sonuç alınıncaya kadar sabretmeleri. Bu  çocukların ve ailelerinin sorunlarını aşŸmada en önemli anahtardır’ dedi.

 DERNEK HİZMET VE SORUMLULUKLARI

GaziosmanpaşŸa İlçesinde son derece önemli bir hizmet verecek olan  Aile DanışŸma Merkezi aralarında Avrupa BirliğŸi ve diğŸer uluslar arası projeler olmak üzere, çok yönlü eğŸitici ve danışŸma projelerini de yürütecek. Merkezin yapacağŸı diğŸer çalışŸmalar ise şŸöyle özetleniyor.

 1.     Avrupa BirliğŸi ve diğŸer uluslararası projeler oluşŸturmak. Dernek bu kapsamda Türkiye’de ve yurtdışŸında faaliyet gösteren  yabancı işŸletmeler, Sivil Toplum KuruluşŸları, ܜniversiteler, Kamu kuruluşŸları, Belediyeler, diğŸer tüzel kişŸiliğŸe haiz kurumlar ve özel şŸahıslarla projelerde ortaklık, işŸbirliğŸi ve sponsorluk bağŸlantısında bulunulabilecektir.

 2.     İlçedeki çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik destek, danışŸmanlık ve eğŸitim hizmetleri vermek. Bu çerçevede toplum ve aile bilinçlenmesine yönelik radyo, TV programları, seminer, toplantı düzenlemek, gerekli izinleri alarak gazete, dergi yayınlamak. İnternet ortamında, sosyal medya ve web siteleri kanalıyla bu çalışŸmaları ilçede yaşŸayanlara ulaşŸtırmak.

 3.     Çocuk, ergen psikolojisi, gelişŸimi ve aile danışŸmanlığŸı konularında gönüllü uzmanlar ve kurumlar vasıtasıyla anket, araşŸtırma, bilimsel çalışŸmalar yapmak.

 4.     İlçedeki İlköğŸretim ve Liselerdeki öğŸrencilerin akademik başŸarılarını gelişŸtirici çalışŸmalar yapmak, etkili ders çalışŸma, öğŸrenme yöntem ve teknikleri gibi konularda destekleyici programlar düzenlemek.

 5.     Çocuklara ve gençlere yönelik sosyal ve kültürel içerikli organizasyonlar oluşŸturarak, çocuk ve gençlerin okul dışŸı zamanlarını etkin ve iyi bir şŸekilde değŸerlendirmelerine katkıda bulunmak.

 6.     Aile içi iletişŸim, sağŸlıklı anne-baba tutumları ve benzeri konularda eğŸitim seminerleri vermek.  

 7.     Aile içi şŸiddeti önlemeye yönelik projeler üretmek ve bu konudaki çalışŸmalara destek vermek.

 8.     Çocuk, aile ve toplum sağŸlığŸına ilişŸkin toplumsal bilinçlenmeye katkıda bulunabilmek için yarışŸmalar, panel ve seminerler düzenlemek.

 9.     Aile ve aile bireylerinin sorunlarını çözmek ve ailenin işŸlevselliğŸini arttırmak amacıyla Sosyal Hizmetler MüdürlüğŸü ve bölgedeki özel, kamu psikoterapi merkezleriyle işŸbirliğŸi yaparak Aile DanışŸmanlık ve Rehberlik Hizmetlerini yaygınlaşŸtırmak.

 10.  Kadına yönelik toplumsal cinsiyet eşŸitliğŸinin sağŸlanması ve her türlü şŸiddet, taciz ve istismarın önlenmesi amacıyla çalışŸmalarda bulunmak.

11.  Kadının insan haklarını gelişŸtirmek ve kadınlarımızı sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda aktif hale getirebilmek adına plan ve projeler gelişŸtirip, uygulamak.

12.  Çocuk haklarına yönelik çalışŸmalarda bulunmak.

13.  YaşŸlı vatandaşŸların yaşŸamlarını kolaylaşŸtırmak, yaşŸam kalitelerini yükseltmek ve hayatlarını daha mutlu geçirebilmelerini sağŸlamak için gönüllüler vasıtasıyla psikolojik destek çalışŸmalarında bulunmak.

14.
  Üœniversitelerde kampüs girişŸimciliğŸine yönelik çalışŸmalara katılmak, sponsor olmak, üniversite öğŸrencileri, akademisyen ve üniversite yönetimleriyle çocuk, ergen ve aile sorunlarına yönelik çalışŸmalara ve projelere işŸtirak etmek.

15.  Özel, kamu, yerel yönetimler ve STK’ larda çalışŸanların işŸ verimliliğŸini, mesleki bilgi düzeylerini, kurum içi girişŸimcilik özelliklerini, yaratıcılıklarını artırmaya yönelik çalışŸmalarda danışŸmanlıkta bulunmak, psikolojik testler, anketler uygulamak, eğŸitimler vermek.

16.  GerçekleşŸtirilecek sosyal çalışŸmalara gelir sağŸlamak amacıyla konser, tiyatro, sergi ve benzeri organizasyonlarda bulunmak,

17.  Sivil toplum kuruluşŸları ile işŸbirliğŸi içerisinde şŸiddet gören ve istismara uğŸrayan kadınlara hukuki ve psikolojik destek verip, kadınların sosyal kimlik kazanmalarına destek vermek. 

18.  Sivil Toplum KuruluşŸlarında, sosyal projelerde veya kendi kuracağŸı işŸletmede çalışŸmayı hedefleyen gençlerin başŸarılı olmalarına yönelik girişŸimcilik, inovasyon programları oluşŸturmak.

Tarih: 3- Mart 2012 Perşembe    Hit: 1222

Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol